سیاست و بازاریابی
زور سیل به تهران نرسید
دوشنبه 10 مرداد 1401 - 09:28:13
سیاست و بازاریابی - لایروبی بموقع، به‌کارگیری نیروهای خدمات شهری و ارسال تجهیزات و ماشین‌آلات به مناطق مختلف مانع از آبگرفتگی جدی در پایتخت کشور شد.

به گزارش شهر ، با بارندگی‌های اخیر می‌شد انتظار داشت که دارآباد، ولنجک، درکه، دربند، تجریش، سوهانک، شهران، کوهک و خیلی از نقاط دیگر شهر تهران هم شاهد سیلاب‌های عظیم باشند. شاید برخی هم احتمال می‌دادند که در بزرگراه امام‌علی(ع)، شهید صیاد شیرازی، یادگار امام(ره)، شهید باکری و... سیل به‌راه بیفتد، اما ‌چنین نشد؛ علت به شبکه‌های جمع‌آوری و هدایت آب‌های سطحی، لایروبی‌های بموقع، استفاده از تجهیزات و ماشین‌آلات مخصوص، همچون ماشین‌های جنتکس (دستگاه‌های لایروبی کانال‌ها و مسیل‌ها که آذرماه سال گذشته برای نخستین‌بار وارد چرخه خدمات‌شهری شدند) و تلاش هزاران نیرو و کارگر برای بازکردن مسیر نهرها و کانال‌ها برمی‌گردد.
البته که تکمیل شبکه هدایت آب‌های سطحی نیاز به همکاری دیگر نهادهای مرتبط با شهرداری تهران هم دارد اما با وجود بارندگی شدید تابستانی، در پایتخت به جز چند نقطه، آبگرفتگی خاصی رخ نداد.
روددره‌ها و مسیل‌هایی مثل درکه، دربند، ولنجک، باختر، محدوده متروی صادقیه، کن در محدوده بوستان جوانمردان، فرحزاد، نهج‌البلاغه و دارآباد همگی در این چند روز اگرچه جریان پرفشار آب داشتند، اما هیچ‌گاه معبرهای اطراف‌شان سیلابی نشدند.
نکته اینجاست‌که با توجه به اینکه هواشناسی پیش‌بینی بارندگی تا امروز، دوشنبه‌ را کرده است، شهرداری تهران همچنان در حالت آماده‌باش قرار دارد. به‌گفته مدیرکل امور خدمات شهری شهرداری تهران، هم‌اکنون تمامی عوامل در مناطق و نواحی شهرداری مشغول فعالیت هستند. اصغر عطایی درباره وضعیت سطح شهر تهران در روزهای بارانی مردادماه، گفت: «آبگرفتگی اساسی منجر به سیل و خطراتی که ایمنی انسان‌ها را تهدید کند، در سطح شهر تهران نداشته‌ایم. تمامی مسیل‌ها و کانال‌های اساسی شهر باز و روان هستند و با توجه به استمرار بارش باران، فقط رواناب‌ها در سطح شهر جاری شده‌اند.» 
او اما در بیشتر از 15منطقه گشت‌زنی کرده تا شخصا وضعیت مسیل‌ها و کانال‌های سطح شهر را مشاهده کند: «طی این مدت هیچ نقطه‌ای از شهر دچار آبگرفتگی اساسی که منجر به مسدودشدن معابر شده باشد، نداشته‌ایم.» اگرچه استمرار در بارندگی اواسط فصل تابستان به امامزاده داوود(ع)، فیروزکوه و... آسیب جانی و مالی زده است،اما در سطح شهر تهران مشکل بزرگی نبوده است. مدیرکل امور خدمات شهری شهرداری تهران گفت: «آبگرفتگی‌هایی که در شب‌های گذشته در سطح شهر ایجاد شد، معمولا به‌علت مسدودشدن راه خروج آب توسط ضایعات و زباله است. تمامی عوامل (به جز عوامل ثابت) در حال گشت‌زنی بودند تا درصورت مشاهده آبگرفتگی، آن را در عرض چند دقیقه رفع کنند.»
در این بین، شهرداری منطقه یک با بسیج کلیه نیروهای اجرایی، تمامی مسیرهای کوهنوردی و تفرجگاهی را مسدود و رستوران‌های حاشیه رودخانه‌ها را به‌منظور تأمین امنیت جانی شهروندان تعطیل کرد. همچنین بوستان‌های کوهپایه‌ای محدوده منطقه همچون جمشیدیه، تندرستی، گلابدره و... تا پایان بارش‌ها تعطیل شد تا از خطرات احتمالی سیل جلوگیری شود.
اقداماتی برای پیشگیری
شهرداری تهران بعد از شروع بارندگی‌ها برای جلوگیری از وقوع سیل در شهر تهران اقداماتی را انجام داد؛ چنان‌که در اطراف ایستگاه‌های اتوبوس و BRT کیسه‌های شن چیده شد. همچنین تهمیداتی برای ورودی ایستگاه‌های مترو درنظر گرفته شد. عطایی، مدیرکل امور خدمات شهری شهرداری تهران در این رابطه گفت: «البته در معابر پرازدحام‌تر شهر و نقاطی که به‌نظر می‌رسد از حجم تردد بالاتری برخوردار است، عوامل ثابت مستقر شده‌اند تا به محض مشاهده و اطلاع از آبگرفتگی، بلافاصله آن را رفع کنند.» با این حال، خدمات شهری شهرداری‌های مناطق 22گانه فعالیت خود را از ساعات آغازین بارش باران در سطح شهر شروع کردند. این روند همچنان ادامه دارد و روز گذشته در بزرگراه فتح، محدوده ایران خودرو در منطقه21 دچار آبگرفتگی شده بود؛ به‌همین جهت، معاونت خدمات شهری این منطقه از سازمان مدیریت پسماند شهر تهران درخواست خودروی لایروبی کرد. بدین‌ترتیب، یک خودروی جنتکس بزرگراهی که به غیر از راننده، 3‌اپراتور در آن حضور داشتند، به این محدوده اعزام شد تا این مشکل را برطرف کنند.
امید آقایی، معاون خدمات شهری و امور خودرویی سازمان پسماند شهر تهران درباره چگونگی همکاری این سازمان با شهرداری‌های مناطق گفت: «سازمان مدیریت پسماند به‌عنوان پشتیبان 22منطقه شهر تهران در امور آبگرفتگی‌های ناشی از بارش باران فعالیت می‌کند. درواقع سازمان مدیریت پسماند فعالیت اجرایی نمی‌کند ولی به محض اینکه معاونت خدمات شهری مناطق 22گانه درخواستی از سازمان پسماند داشته باشند، این سازمان تجهیزات لازم را در اختیار مناطق قرار می‌دهد. کلیه دستورالعمل‌ها از سوی خدمات شهری مناطق 22گانه به سازمان مدیریت پسماند ابلاغ می‌شود و تجهیزات و ماشین‌آلات سازمان پسماند به فراخور درخواست آنها به مناطق اعزام می‌شود.»
با اینکه بارش باران در یکی، دو روز گذشته کاهش داشته، اما در مناطق 2، 6، 11، 14، 18 و 21 آمادگی کامل وجود دارد؛ چنان‌که این مناطق برای رفع آبگرفتگی علاوه بر نیروهای خدماتی به تجهیزات و ماشین‌آلات لایروبی مجهز شده اند. آقایی در این رابطه عنوان کرد: «مثلا کانال آریافتح در بزرگراه جلال آل‌احمد دچار آبگرفتگی شده بود و وقتی از سازمان مدیریت پسماند یک دستگاه خودروی لایروبی به این محل اعزام شد، تقریبا از آنجا 22 بار رسوبات خارج شد. خوشبختانه هر بار که خودروهای لایروب به مناطق مختلف اعزام شده‌اند، با کمک خدمات شهری مناطق معضل آبگرفتگی برطرف شده است.»
او تأکید کرد: «از بامداد پنجشنبه کلیه ناوگان خدمات شهری به حالت آماده‌باش درآمده‌اند و به‌طور شبانه‌روزی فعالیت می‌کنند تا از احتمال سیل و آبگرفتگی در سطح شهر تهران جلوگیری کنند.» همچنین حسین نظری، معاون هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران درباره آماده‌باش شهرداری در روزهای اخیر گفت: «نیروهای مناطق 22گانه شهرداری، معاونت‌های خدمات شهری و حمل‌ونقل و ترافیک، سازمان‌های پیشگیری و مدیریت بحران، آتش‌نشانی، پارک‌ها و فضای سبز اقدامات لازم جهت امدادرسانی، ایمنی محیط، اسکان سیل‌زدگان و جست‌وجوی مفقودان را در دستور کار دارند و همچنان مشغول خدمات‌رسانی هستند.»
رفع آبگرفتگی در 2روز گذشته با خودروهای لایروبی
8مرداد
خیابان امام خمینی(ره)، نبش خیابان شیخ هادی در منطقه11
تونل امیرکبیر، خیابان ری در ناحیه یک منطقه14
بزرگراه آزادگان در محدوده منطقه18
بزرگراه جلال آل‌احمد، کانال مسیل‌های آریافتح در منطقه2
9مرداد
بزرگراه فتح در منطقه21

سیاست و بازاریابی


منبع: همشهری
انتهای پیام/

http://www.PoliticalMarketing.ir/Fa/News/241108/زور-سیل-به-تهران-نرسید
بستن   چاپ