سیاست و بازاریابی
پیشنهاد دانشمندان: به‌جای معدن‌ها سراغ استخراج زباله‌های الکتریکی بروید
دوشنبه 26 ارديبهشت 1401 - 23:57:50
زومیت
سیاست و بازاریابی - دانشمندان عقیده دارند بازیافت زباله‌های الکتریکی باید فوراً افزایش پیدا کند؛ چراکه استخراج فلزات گران‌بها برای ساخت لوازم جدید کاملاً ناپایدار است.

محققان اخیراً برآورد کرده‌اند که وزن کوه دورریختنی‌های الکتریکی جهان، تنها در سال 2021 به بیش از 57 میلیون تن رسیده بود. انجمن سلطنتی شیمی بریتانیا می‌گوید باید به‌جای استخراج معادن زمین، تلاشی جهانی برای استخراج زباله‌های الکتریکی صورت پذیرد. در‌این‌بین، درگیری‌ها و مناقشه‌های جهانی نیز دائماً تهدیدی برای زنجیره‌ی تأمین فلزات گران‌بها است. انجمن سلطنتی شیمی مشغول اجرای پویشی است تا توجهات را به‌سوی ناپایداری عناصر استفاده‌شده در فناوری‌های مصرفی جلب کند. اعضای این انجمن در‌این‌باره اشاره کرده‌اند که ناآرامی‌ها و بحران‌های سیاسی و اقتصادی و اجتماعی از‌جمله جنگ اوکراین، موجب افزایش شدید قیمت مواد خام از‌جمله نیکل شده است. نیکل از عناصر اصلی به‌کاررفته در باتری‌ خودروهای برقی است. به‌گزارش بی‌بی‌سی ، نوسان‌ها در بازار عناصر معدنی موجب به‌وجود‌آمدن آشوب‌هایی در زنجیره‌‌ی تأمین لوازم الکتریکی شده است. این امر با افزایش تقاضا باعث شد تا قیمت لیتیوم، یکی دیگر از عناصر ضروری در ساخت باتری‌ها، بین سال‌های 2021 تا 2022 با افزایش قیمت 500 درصدی مواجه شود. علاوه‌براین، به‌گفته‌ی محققان، ذخایر فعلی برخی از عناصر مهم در حال اتمام است. تام ولتون ، رئیس انجمن سلطنتی شیمی، در‌این‌باره گفت که عادت‌های مصرف فناوری مردم به‌شدت ناپایدار هستند و در حال ورود به مرحله‌ی اساساً تخلیه‌ی کامل مواد خام هستیم. ولتون تداوم این عادت‌های غلط را موجب تشدید آسیب‌های زیست‌محیطی دانست.

سیاست و بازاریابی

میلیون‌ها نفر با نگه‌داری دستگاه‌های قدیمی خود در خانه، ناخواسته عناصر گران‌بهایی را انباشته‌اند. الیزابت راتکلیف ، یکی از محققان ارشد انجمن سلطنتی شیمی، در گفت‌وگو با برنامه‌ی Inside Science رادیو بی‌بی‌سی 4 اعلام کرد که بسیاری از ما ناخواسته فلزات گران‌بهای موجود در تلفن‌های قدیمی و کامپیوترهای ازکار‌افتاده را در منازل خود انباشته می‌کنیم. رتکلیف عقیده دارد تولیدکنندگان و خُرده‌فروشان باید در این زمینه مسئولیت بیشتری را برعهده بگیرند. او پیشنهاد طرح‌های بازیافتی همچون بازگردانی لوازم الکتریکی بلااستفاده را به خُرده‌فروشان داد. راتکلیف باور دارد: «تمام نوسان‌های اخیر در زنجیره‌ی تأمین، لزوم بهره‌گیری از اقتصاد دَوَرانی برای مواد خام فناوری‌های الکتریکی را نشان می‌دهد؛ اما در‌حال‌حاضر، فقط دائماً داریم منابع زمین را استخراج می‌کنیم.» محققان انجمن سلطنتی شیمی امیدوار‌‌ند مردم را تشویق کنند تا وسایل قدیمی و بی‌استفاده‌ی خود را به مراکز بازیافت ببرند، نه اینکه به هر دلیلی در کشوهای منازل خود بگذارند تا برای همیشه از یادشان ببرند. در‌حال‌حاضر، شهروندان بریتانیایی می‌توانند تمامی لوازم الکتریکی قدیمی خود را به مراکز بازیافت تحویل دهند؛ اما همچنان در بسیاری از کشورها زیرساخت‌های چندان مطمئنی برای بازیافت لوازم الکتریکی وجود ندارد. مقاله‌های مرتبط:
هر آنچه باید درمورد بازیافت بدانید زباله‌های الکترونیکی؛ مشکلی بین‌المللی که هر روز بزرگ‌تر می‌شود رتکلیف درپایان می‌افزاید‌: «صحبت‌های همیشگی را تکرار و بار‌دیگر تأکید می‌کنم که کاهش [تولید زباله] و استفاده مجدد و بازیافت را فراموش نکنید. بنابراین، شاید لازم باشد که یک تلفن را مدت طولانی‌تری استفاده کنید یا تلفن قدیمی خود را بفروشید یا به یکی از نزدیکان و خویشاوندانتان بدهید. برای بهبود این فرایند و زیرساخت‌ها، بهتر است که همه‌ با‌هم همکاری کنیم تا بتوانیم دستگاه‌هایمان را بازیافت کنیم.»

http://www.PoliticalMarketing.ir/Fa/News/236943/پیشنهاد-دانشمندان--به‌جای-معدن‌ها-سراغ-استخراج-زباله‌های-الکتریکی-بروید
بستن   چاپ