سیاست و بازاریابی
صفحه نمایش LTPO چیست و چگونه به صرفه‌جویی در باتری کمک می‌کند؟
يکشنبه 7 آذر 1400 - 13:07:27
زومیت
سیاست و بازاریابی - فناوری LTPO نشان‌دهنده‌ی آینده‌ی نمایشگرهایی است که از نرخ نوسازی بالا پشتیبانی می‌کند و در گوشی‌های هوشمند مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما روش کارکرد این فناوری چگونه است؟

نمایشگرهایی که از نرخ نوسازی بالا پشتیبانی می‌کنند درچند سال گذشته به‌طور گسترده‌ای در تولید محصولات مختلف و حتی گوشی‌های هوشمند ارزان‌قیمت مورد استفاده قرار گرفته‌اند. درحالیکه نرخ نوسازی بالاتر باعث می‌شود کار با گوشی هوشمند سریع‌تر و روان‌تر به‌نظر برسد اما این فناوری معایب بزرگی هم دارد که مهم‌ترین آن مصرف بیشتر انرژی و تخلیه‌ی سریع‌تر باتری است. خوشبختانه صنعت نمایشگرها راهکاری برای کاهش این مشکل ارائه کرده که آن را با عنوان LTPO یا «اکسید پلی‌کریستال با دمای پایین» می‌شناسیم. به گزارش اندروید اوتوریتی ، نمایشگرهای LTPO نسبت به فناوری‌های قبلی، کارآمدتر بوده و برای دستگاه‌های قابل حمل مثل گوشی‌های هوشمند، گزینه‌ای ایده‌آل محسوب می‌شوند. تعداد انگشت‌شماری از گوشی‌های هوشمند پرچم‌دار سامسونگ و وان‌پلاس از مدتی قبل به صفحه‌نمایش‌های LTPO مجهز شده‌اند و احتمالا به‌زودی استفاده از این فناوری در دستگاه‌های میان‌رده و حتی پایین‌رده افزایش خواهد یافت. در این مقاله قصد داریم روش کارکرد نمایشگرهای LTPO را بررسی کنیم تا ببینیم این فناوری چه مزایای متفاوتی ارائه می‌کند و چرا ممکن است تمایل داشته باشید این نوع نمایشگرها در گوشی هوشمند بعدی‌تان مورد استفاده قرار گیرد. صفحه‌نمایش LTPO چیست؟

سیاست و بازاریابی

استفاده از فناوری LTPO باعث تولید نمایشگرهایی شده است که می‌تواند طیق گسترده‌ای از نرخ نوسازی از یک هرتز تا 120 هرتز و فراتر از آن را کنترل کند، بنابراین دستگاه‌هایی که از این نوع نمایشگرها بهره می‌برند، قابلیت استفاده از نرخ نوسازی متغیر واقعی (VRR) را خواهند داشت. LTPO همچنین می‌تواند تراکم پیکسلی بالایی را که در نمایشگرهای مبتنی بر فناوری LTPS وجود دارد ارائه دهد. شایان ذکر است که اپل چند پتنت مربوط به نمایشگرهای LTPO ثبت کرده است. با این‌حال، تولیدکنندگان دیگر قبلا با توسعه‌ی پیاده‌سازی‌های متفاوت‌تر، برای دستیابی به این نتیجه، در این حوزه فعال بوده‌اند. برای مثال، سامسونگ اعلام کرده است گوشی‌های هوشمند پرچم‌دارش از نمایشگر HOP استفاده می‌کنند. HOP مخفف سیلیکون هیبرید اکسید و پلی‌کریستال است ولی کارایی و عملکرد مشابهی با LTPO ارائه می‌دهد که در ادامه‌ی مبحث به آن خواهیم پرداخت. مزایای واقعی نمایشگرهای LTPO چیست؟

سیاست و بازاریابی

یکی دیگر از موارد استفاده‌ی محبوب LTPO که نشان از برتری این فناوری دارد، مصرف محتوا است. بیشتر فیلم‌ها با سرعت 24 فریم‌برثانیه تولید می‌شوند و پخش آن‌ها روی نمایشگرهای 60 هرتزی احتمالا باعث ایجاد لرزش یا یا نمایش سایر مصنوعات مرتبط روی محتوا خواهد شد. اگرچه نرم‌افزار می‌تواند این مشکل را رفع کند، اما اجرای فیلم با نرخ نوسازی بالاتر از میزان مورد نیاز، از نظر مصرف انرژی کارامد نیست. LTPO می‌تواند نرخ نوسازی را برای محتوای ثابت، کاهش دهد و با استفاده از ویژگی‌هایی مثل نمایشگر همیشه روشن، به میزان درخورتوجهی در مصرف انرژی صرفه‌جویی کند. نرخ نوسازی پایین‌تر همچنین به معنی عدم اجبار کارکرد حداکثری سیستم-روی-چیپ (SoC) دستگاه است. به‌عبارت دیگر، پردازنده‌ی گرافیکی انرژی اضافه‌ای مصرف نخواهد کرد. با نمایشگرهای LTPO، وقتی صفحه‌نمایش را لمس نمی‌کنید یا رسانه‌ای روی آن پخش نمی‌شود، دستگاه می‌تواند میزان به‌روزرسانی و نرخ فریم را کاهش دهد. اکثر پیاده‌سازی‌های نرخ نوسازی تطبیق‌پذیر، سرعت به‌روزرسانی نمایشگر را فقط در محدوده‌ی 60 هرتز تا 120 هرتز تنظیم می‌کنند زیرا این نوع نمایشگرها امکان کنترل نرخ نوسازی پایین‌تر را ندارند. در مجموع صفحه‌نمایش LTPO در مواردی که به‌ نرخ نوسازی خاصی نیاز دارید، چه برای برنامه‌ی اصلی و چه برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی، عملکرد بسیار خوبی از خود نشان خواهد داد. تا این لحظه آمار دقیقی در این زمینه ارائه نشده است، اما اگر تخمین‌ها را درنظر بگیریم، نمایشگرهای LTPO از نظر مصرف انرژی بین 10 تا 20 درصد بهتر عمل می‌کنند. کدام دستگاه‌های امروزی از نمایشگر LTPO بهره می‌برند؟

سیاست و بازاریابی

نکته‌ی مهم دیگر این است که امکان استفاده از فناوری LTPO TFT در نمایشگرهای LCD نیز وجود دارد. به‌عنوان مثال هر دو نسخه‌ی گوشی ریزر فون از نمایشگر LCD مبتنی بر IGZO بهره می‌برند که امکان دستیابی به نرخ نوسازی 120 هرتز را در این محصولات فراهم می‌کرد. با این‌حال، همه‌ی گوشی‌های هوشمند پرچم‌دار VRR که در آن زمان روانه‌ی بازار شدند به‌جای پنل‌های OLED از فناوری LTPO بهره بردند. شاید دلیل این انتخاب این است که بیشتر نمایشگرهای گوشی‌های هوشمند توسط سامسونگ تولید می‌شود، درحالیکه شارپ تنها شرکتی است که LCD مبتنی برا IGZO را آزمایش می‌کند. آیا گوشی هوشمند بعدی شما باید به صفحه‌نمایش LTPO مجهز شود؟

سیاست و بازاریابی

همان‌طور که اشاره کردیم، این احتمال وجود دارد که نمایشگرهای LTPO پس از بلوغ این فناوری در گوشی‌های هوشمند میان‌رده نیز مورد استفاده قرار گیرد. این اتفاق در گذشته نیز رخ داده است و استفاده از نمایشگرهای مبتنی بر a-Si TFT در محصولات میان‌رده و حتی پایین‌رده، جای خود را به تکنولوژی‌های جدیدتری مثل LTPS و IGZO دادند. تا آن زمان می‌توانید به ویژگی نرخ نوسازی تطبیقی که امروزه در بیشتر گوشی‌های هوشمند ارائه شده است تکیه کنید. با این‌حال، LTPO قطعا یک ویژگی مفید و کاربردی است و ارزشش را دارد که هنگام خرید گوشی هوشمند بعدی خود، به آن توجه کنید.

http://www.PoliticalMarketing.ir/Fa/News/223552/صفحه-نمایش-LTPO-چیست-و-چگونه-به-صرفه‌جویی-در-باتری-کمک-می‌کند؟
بستن   چاپ