سیاست و بازاریابی
تراشه کوانتومی 127 کیوبیتی IBM تراشه‌های عادی را پشت سر خواهد گذاشت
پنجشنبه 27 آبان 1400 - 16:23:26
آخرین خبر فناوری
سیاست و بازاریابی - زومیت / شرکت IBM جدیدترین و قدرتمندترین پردازنده کوانتومی 127 کیوبیتی خود را معرفی کرده که پیشرفت بزرگی در صنعت رایانش کوانتومی محسوب می‌شود.
پردازنده کوانتومی IBM که با نام «عقاب» (Eagle) معرفی شده، اولین پردازنده در نوع خود است که از بیش از 100 کیوبیت ساخته شده است. برای آنکه قدرت سیستم‌های رایانش کوانتومی را درک کنید، این را در نظر بگیرید که تا همین چند وقت پیش لازم بود کیوبیت‌های تشکیل‌دهنده آن‌ها در دمایی سردتر از فضا، خنک شوند.
IBM برای به رخ کشیدن قدرت پردازنده Eagle، به این موضوع اشاره کرد که کامپیوترهای معمولی برای اینکه بتوانند به‌طور موفقیت‌آمیز، قدرت پردازنده‌ای 127 کیوبیتی را شبیه‌سازی کنند، لازم است تعداد بیت‌های پردازنده‌شان بیشتر از تعداد اتم‌های موجود در بدن هر انسان در جهان باشد.
با توجه به تعداد قابل‌توجه کیوبیت‌های تشکیل‌دهنده Eagle، اینطور ادعا می‌شود که تراشه IBM اولین پردازنده‌ای است که نمی‌تواند در یک ابررایانه کلاسیک شبیه‌سازی شود. با افزایش تعداد کیوبیت‌ها در کامپیوتر کوانتومی، می‌توان برنامه‌های بسیار پیچیده‌ای را که قادر به اجرا روی ابررایانه‌های استاندارد نیستند، در چنین سیستمی اجرا کرد.
دکتر داریو گیل، معاون ارشد و مدیر تحقیقات IBM، در رابطه با قدرت این پردازنده گفت:
ورود پردازنده Eagle گام بزرگی به سوی روزی است که کامپیوترهای کوانتومی می‌توانند بهتر از کامپیوترهای کلاسیک در حل مسائل کاربردی عمل کنند. رایانش کوانتومی این قدرت را دارد تا تقریباً هر بخش را متحول کرده و به ما در حل بزرگ‌ترین مسائل زمانمان کمک کنند.
به گفته IBM، تکنیک‌های جدیدی که مهندسان این شرکت در ساخت تراشه Eagle یاد گرفتند، در نهایت منجر به تولید کیوبیت‌های بیشتر در ترکیب با سیستم‌های خنک‌کننده و کنترل کوانتومی آینده خواهد شد. طبق اعلام IBM، این شرکت قصد دارد تراشه‌ای به نام «Osprey» را با 433 کیوبیت در سال 2022 و تراشه‌ای به نام «Condor» با 1٬121 کیوبیت را در سال 2023 در سیستم‌های کوانتومی‌اش به کار برد.
با عرضه این دو تراشه، این شرکت به آنچه از آن به عنوان «مزیت کوانتومی» یاد می‌شود، دست پیدا خواهد کرد. مزیت کوانتومی به این معنی است که سرانجام مسائلی که کامپیوترهای کلاسیک قادر به حل آن‌ها نیستند، به‌راحتی در رایانش کوانتومی قابل حل خواهند بود.
به گفته گیل، «این بدان معنا نیست که کامپیوترهای کوانتومی به‌یکباره جایگزین تمام کامپیوترهای کلاسیک خواهند شد؛ بلکه بسته به شرایط، بخشی از عملیات روی تراشه‌های کوانتومی و بخشی دیگر همچنان روی تراشه‌های عادی انجام خواهند شد.»
تراشه Eagle در ماه دسامبر برای برخی از اعضای شبکه کوانتومی IBM که دسترسی از راه دور به کامپیوترهای کوانتومی این شرکت را دارند، در دسترس قرار خواهد گرفت.

http://www.PoliticalMarketing.ir/Fa/News/221982/تراشه-کوانتومی-127-کیوبیتی-IBM-تراشه‌های-عادی-را-پشت-سر-خواهد-گذاشت
بستن   چاپ