سیاست و بازاریابی
عینک نوردرمانی راهی برای شناخت سالمندان در مراحل ابتدایی آلزایمر
دوشنبه 23 تير 1404 - 12:39:07
سیاست و بازاریابی - ایسنا / یک تیم پژوهشی فناور مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر با مشارکت مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی ایران موفق به طراحی و ساخت نمونه اولیه عینک نوردرمانی با فرکانس 40 هرتز شدند؛ فناوری‌ای نوین که می‌تواند راه را برای بهبود عملکرد شناختی سالمندان در مراحل ابتدایی آلزایمر هموار کند و نخستین گام در مسیر بومی‌سازی این روش درمانی در کشور به شمار می‌رود.
به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تیمی از پژوهشگران مستقر در دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تحت عنوان "گروه سلامت دیجیتال ایزایمر" متشکل از سید سعید آل‌هاشمی، دانیال نژادمعصوم، فاضل امیرواحدی بناب، محمد اشرفی، صابر عبدالله‌زاده بناب و موژان باقری با راهنمایی پروفسور سید بهنام‌الدین جامعی، ریاست مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی ایران، پژوهشی با عنوان «ساخت نمونه اولیه عینک نوردرمانی 40 هرتز برای کمک به بهبود عملکرد شناختی در مراحل اولیه آلزایمر» را اجرا کردند.
بازار
سید سعید آل‌هاشمی، از محققان این پروژه، در توضیح دلایل پرداختن به این پژوهش گفت: در سال‌های اخیر، بیماری آلزایمر به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های سلامت عمومی سالمندان شناخته شده است. در کنار روش‌های دارویی، رویکردهای غیردارویی مانند تحریک مغزی با نور چشمک‌زن 40 هرتز در مطالعات جهانی ـ به‌ویژه در MIT ـ نتایج امیدوارکننده‌ای نشان داده‌اند؛ اما در کشور ما، هیچ ابزار یا فناوری بومی برای استفاده از این روش وجود نداشت.
وی افزود: هدف ما طراحی و ساخت نمونه اولیه‌ای بود که این فناوری را در بستر بومی، قابل استفاده و ایمن ارائه دهد.
آل‌هاشمی با بیان اینکه تیم پژوهشی موفق به طراحی و ساخت یک نمونه اولیه عینک نوردرمانی با قابلیت تولید پالس نوری دقیق در فرکانس 40 هرتز شده، گفت: این نمونه بر پایه استانداردهای ایمنی نوری طراحی شده، قابلیت استفاده در زندگی روزمره سالمندان را دارد و برای نخستین‌بار در کشور ساخته شده است.
وی اضافه کرد: این پروژه گام نخست در مسیر بومی‌سازی فناوری نوردرمانی شناختی در ایران است و می‌تواند زمینه‌ساز توسعه کاربردهای دیجیتال سلامت در حوزه اختلالات مغزی شود. همچنین فناوری به‌کاررفته در این طرح قابلیت تجاری‌سازی و استفاده در مراکز بالینی یا مراقبتی را در آینده دارد.
دانیال نژادمعصوم، مدیر بخش تحقیق و توسعه ایزایمر درباره روش اجرای پروژه توضیح داد: در این پروژه ابتدا مکانیزم اثر نور 40 هرتز بر مغز ـ به ‌ویژه فعال‌سازی ریتم گاما و نقش آن در پاکسازی رسوبات پاتولوژیک آلزایمر ـ مرور شد. سپس تیم تحقیقاتی اقدام به طراحی مدار الکترونیکی و الگوریتم نوری با قابلیت تولید پالس‌های دقیق 40 هرتز کرد.
وی ادامه داد: در کنار طراحی الکترونیکی، طراحی ارگونومیک عینک و تست‌های ایمنی نوری نیز انجام شد. نمونه اولیه ساخته‌شده هم‌اکنون در فاز آزمایش عملکرد پایه‌ای قرار دارد و برای مراحل بعدی شامل آزمون‌های انسانی و بالینی آماده‌سازی خواهد شد.
آل هاشمی سرپرست گروه سلامت دیجیتال ایزایمر افزود: ساخت نمونه اولیه از این محصول را دستاورد فناورانه این پژوهش نام برد و ادامه داد: نسخه ساخته‌شده در واقع یک نمونه اولیه حداقلی (Minimum Viable Prototype) است که امکان بررسی فنی و آزمون مفهومی فناوری را فراهم می‌کند. پس از اجرای تست‌های اثربخشی شناختی، نتایج حاصله به صورت مقاله‌های علمی مستند منتشر خواهد شد.

http://www.PoliticalMarketing.ir/Fa/News/781230/عینک-نوردرمانی-راهی-برای-شناخت-سالمندان-در-مراحل-ابتدایی-آلزایمر
بستن   چاپ