سیاست و بازاریابی
5 محصول منحصربه‌فردی که اپل در دهه 1990 عرضه کرد
دوشنبه 23 تير 1404 - 11:27:54
سیاست و بازاریابی - زومیت / اپل در دهه‌ی 90 محصولاتی تولید کرد که کمتر کسی آن‌ها را به خاطر دارد؛ دستگاه‌هایی عجیب که امروز بیشتر شبیه یادگارهایی از آینده هستند.
اپل در اوایل تا اواسط دهه‌ی 1990، مجموعه‌ای از محصولات عجیب و منحصربه‌فرد را روانه بازار کرد؛ از پرینترها و دوربین‌های دیجیتال گرفته تا کنسول بازی و دستیار دیجیتال شخصی مجهز به کیبورد. پس از بازگشت استیو جابز به اپل در سال 1997، اکثر این محصولات متوقف شدند تا شرکت بتواند تمرکز خود را بازیابد و از ورشکستگی قریب‌الوقوع نجات پیدا کند.
بازار
اگرچه بسیاری از علاقه‌مندان قدیمی اپل با دوره‌ی خاص دهه‌ی 90 این شرکت آشنا هستند، اما برای کسانی که از دهه‌ی 2000 به بعد پیگیر فعالیت‌های اپل شده‌اند، نگاهی به این محصولات می‌تواند بسیار جالب و حتی غافلگیرکننده باشد.
در ادامه با 5 محصول منحصربه‌فرد اپل در دهه‌ی 90 آشنا می‌شویم.
Newton eMate 300: پیشروی خاموش دنیای دیجیتال
اپل در سال 1993 دستگاه Newton MessagePad را عرضه کرد؛ دستیار دیجیتال شخصی یا همان PDA که می‌توان آن را نمونه‌ی اولیه و ساده‌ای از گوشی‌های هوشمند امروزی دانست. این دستگاه به نمایشگر سیاه‌وسفید لمسی حساس به فشار و قلم استایلوس مجهز بود و امکانات پایه‌ای مانند تقویم، دفترچه‌ی مخاطبان، یادداشت‌برداری، فهرست کارها و حتی ارسال ایمیل را ارائه می‌داد.در سال 1996، اپل مدل eMate 300 را به‌عنوان کامپیوتر رده پایین برای استفاده‌ی دانش‌آموزان در کلاس درس معرفی کرد. این مدل تنها دستگاه Newton بود که کیبورد داخلی داشت و با بدنه‌ای مقاوم و رنگارنگ برای فضای آموزشی طراحی شده بود. طراحی آن شباهت‌هایی به iBook معروف اپل در سال‌های بعد داشت، اما به‌جای سیستم‌عامل مک، از سیستم‌عامل Newton استفاده می‌کرد.
به‌نوشته‌ی مک‌رومرز، قیمت eMate 300 حدود 800 دلار بود و به نمایشگر 6٫8 اینچی سیاه‌وسفید با وضوح 480 در 320 پیکسل مجهز بود. پردازنده‌ی 25 مگاهرتزی ARM و رم 3 مگابایتی از دیگر مشخصات سخت‌افزاری آن محسوب می‌شد. پس از بازگشت جابز، خط تولید Newton به‌طور کامل کنار گذاشته شد.
QuickTake: دوربین دیجیتال مصرفی در دوران آنالوگ
اپل در سال 1994 یکی از اولین دوربین‌های دیجیتال مصرفی دنیا را با نام QuickTake معرفی کرد. مدل QuickTake 100 با همکاری کداک طراحی شد و فقط 1 مگابایت حافظه داخلی داشت که می‌توانست حداکثر 8 عکس با وضوح 480 در 640 پیکسل ذخیره کند. این دوربین از فلش داخلی بهره می‌برد اما قابلیت فوکوس دستی یا زوم نداشت. همچنین نمایشگر LCD کوچکی برای نمایش اطلاعات مختلف ازجمله سطح باتری در آن تعبیه شده بود؛ اما پیش‌نمایش تصویر منظره‌یاب نداشت.اپل بعدها دو مدل دیگر یعنی QuickTake 150 و QuickTake 200 را عرضه کرد. مدل QuickTake 200 با همکاری فوجی‌فیلم ساخته شده بود و از عکس‌هایی با وضوح بالاتر (تا 768 در 1024 پیکسل)، صفحه‌نمایش 1٫8 اینچی با قابلیت پیش‌نمایش و کارت حافظه 2 مگابایتی پشتیبانی می‌کرد.
در آن زمان، مردم همچنان به گرفتن عکس‌های چاپی عادت داشتند و امکان انتقال تصاویر دیجیتال به کامپیوتر ویژگی جالبی به حساب می‌آمد. بااین حال، اپل نتوانست در رقابت با برندهای بزرگی مثل کانن، نیکون و سونی دوام بیاورد و این سری نیز در فهرست قربانیان تصمیمات استیو جابز قرار گرفت.
Pippin: شکست تلخ اپل در دنیای کنسول‌های بازی
باور کردنش سخت است، اما اپل زمانی کنسول بازی تولید کرده بود.
اپل در سال 1996 با همکاری شرکت ژاپنی Bandai، کنسولی به نام Pippin (یا PiPP!N) روانه‌ی بازار کرد. قیمت کنسول بازی مورد اشاره 599 دلار بود و از پردازنده‌های PowerPC بهره می‌برد. این محصول سعی داشت ترکیبی از کامپیوتر شخصی و کنسول بازی باشد. سیستم‌عامل آن نسخه‌ای از Macintosh System 7.5.2 بود و بازی‌ها از طریق درایو CD-ROM داخلی اجرا می‌شدند؛ بااین حال، تنوع نرم‌افزاری آن بسیار محدود بود.در آن زمان، اولین نسل کنسول بازی سونی با قیمت 299 دلار و نینتندو 64 با قیمت 199 دلار، گزینه‌هایی بسیار ارزان‌تر و پُر‌محتواتر محسوب می‌شدند. در نتیجه، Pippin نتوانست جایگاهی در بازار پیدا کند و به شکست تجاری تبدیل شد.
با بازگشت استیو جابز به اپل، این محصول نیز در لیست توقف تولید قرار گرفت و سرانجام در سال 1998 کنار گذاشته شد.
Studio Display: تولد مانیتورهای مدرن اپل
ممکن است تصور کنید که اپل نمایشگر Studio Display را در سال 2022 معرفی کرده است، اما در حقیقت این نام اولین‌بار در سال 1998 برای مانیتور اکسترنال دیگری از این برند استفاده شد.مدل اولیه‌ی Studio Display طراحی ظریف و مدرنی داشت و به نمایشگر 15 اینچی LCD با نسبت تصویر 4:3 مجهز بود. این محصول از وضوح 1024 در 768 پیکسل بهره می‌برد که درمقایسه با مدل امروزی با وضوح 5120 در 2880، بسیار پایین‌تر به نظر می‌رسد. قیمت مانیتور مورد اشاره در آن زمان 1999 دلار بود.
جالب اینکه Studio Display در واقع از محصولاتی بود که پس از بازگشت جابز تولید شد و تا سال 2004 در بازار حضور داشت؛ تا زمانی که اپل به‌طور کامل به نمایشگرهای عریض Cinema Display مهاجرت کرد. پس از آن مانیتور Thunderbolt Display در سال 2011 معرفی شد که در سال 2016 کنار گذاشته شد. در نهایت، اپل در سال 2019 Pro Display XDR و در 2022 Studio Display مدرن را معرفی کرد.
همچنین نسخه‌ای از Studio Display با نمایشگر CRT حجیم در سال 1999 نیز عرضه شده بود.
StyleWriter: آخرین تلاش اپل در بازار چاپگرها
چاپگرها یکی دیگر از حوزه‌هایی بودند که با بازگشت جابز از برنامه‌های اپل حذف شدند. اما پیش از آن، اپل چاپگرهای متنوعی مثل ImageWriter در سال 1982، LaserWriter در سال 1985 و در نهایت StyleWriter در سال 1991 را روانه‌ی بازار کرده بود.StyleWriter اولین چاپگر جوهرافشان اپل با جوهر مایع بود. در مقابل، ImageWriter چاپگر ماتریس‌نقطه‌ای (dot-matrix) و LaserWriter چاپگر لیزری محسوب می‌شد.اپل در دهه‌ی 2000 تا اوایل 2010، برای خریداران مک جدید تخفیف‌هایی برای خرید چاپگرهای برندهای متفرقه مثل اچ‌پی، کانن، Epson و Lexmark ارائه می‌داد. بااین حال، نزدیک به 30 سال از آخرین باری که اپل چاپگری با برند خود عرضه کرد.
دهه‌ی 90 میلادی، دوره‌ای پر از آزمون‌وخطا برای اپل بود. بسیاری از این محصولات ممکن است امروزه عجیب یا حتی شکست‌خورده به نظر برسند، اما پایه‌گذار بخشی از دیدگاه خلاقانه‌ای بودند که بعدها در قالب محصولات موفق این شرکت تجلی پیدا کرد. چه موفق، چه شکست‌خورده، نوآوری همیشه بخشی از DNA اپل بوده است.

http://www.PoliticalMarketing.ir/Fa/News/781228/5-محصول-منحصربه‌فردی-که-اپل-در-دهه-1990-عرضه-کرد
بستن   چاپ