سیاست و بازاریابی - ایسنا / پژوهشگران میگویند نورهای شهرهای بزرگ میتواند به سلامت قلب شما آسیب برساند.
شاید وقت آن رسیده باشد که برای خرید پردههای ضخیم و کور کننده نور، خاموش کردن تلویزیون مدتی قبل از خواب و کمنور کردن لامپها اقدام کنید، چرا که تحقیقات جدید نشان میدهند که قرار گرفتن در معرض نور در شب میتواند خطر ابتلا به مشکلات قلبی متعدد را افزایش دهد.
بازار
![]()
این ارتباط از نظر بیولوژیکی منطقی است. بدن ما از سیگنالهای نوری برای تشخیص زمان خواب استفاده میکند و هرگونه اختلال در این روال میتواند در ریتمهای شبانهروزی بدن ما که فرآیندهای داخلی بیشماری را تنظیم میکنند، اختلال ایجاد کند.
به نقل از اسای، یک تیم بینالمللی از دانشمندان در یک مطالعه جدید که هنوز مورد داوری همتا قرار نگرفته است، مینویسد: نور در شب باعث اختلال در ریتم شبانهروزی بدن میشود که یک عامل خطر شناخته شده برای پیامدهای نامطلوب قلبی-عروقی است.
با این حال، به خوبی مشخص نیست که آیا الگوهای قرار گرفتن شخص در معرض نور، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی را در وی پیشبینی میکند یا خیر.
محققان برای بررسی، دادههای 88 هزار و 905 بزرگسال را که حسگرهای مچی را برای ردیابی میزان قرار گرفتن در معرض نور در طول یک هفته بسته بودند، تجزیه و تحلیل کردند و آنها را در 9.5 سال آینده تحت بررسی قرار دادند. داوطلبان بر اساس میزان نوری که در طول شب در معرض آن قرار گرفته بودند، گروهبندی شدند.
در شرکتکنندگانی که در شب بیشترین نور را دریافت کرده بودند، خطر ابتلا به مشکلات قلبی، از جمله بیماری عروق کرونر قلب، حمله قلبی، نارسایی قلبی، فیبریلاسیون دهلیزی و سکته مغزی در آنها به طور قابل توجهی افزایش یافته بود.
محققان عواملی را که بر سلامت قلب تأثیر میگذارند، از جمله سیگار کشیدن، مصرف الکل، رژیم غذایی، مدت زمان خواب، فعالیت بدنی، وضعیت اجتماعی-اقتصادی و خطر ژنتیکی را نیز در نظر گرفتند تا بتوانند تأثیر دقیق قرار گرفتن در معرض نور در شب را بهتر تفکیک کنند.
دادههای این نوع مطالعه، علت و معلول مستقیم را اثبات نمیکند، بلکه فقط نشان میدهد که یک ارتباط قوی وجود دارد. همین کافی است که قرار گرفتن در معرض نور در شب را به عنوان یک عامل خطر برای مشکلات سلامت قلب برشمریم و بدانیم که به حداقل رساندن آن میتواند راهی ساده و مؤثر برای کاهش خطر باشد.
محققان میگویند: ارتباط نور شب با خطر نارسایی قلبی و بیماری عروق کرونری قلب برای زنان قویتر بود و ارتباط نور شب با خطر نارسایی قلبی و فیبریلاسیون دهلیزی برای افراد جوانتر در این گروه محکمتر بود.
محققان به عملکردهای متعدد بدن ما اشاره میکنند که به ریتمهای شبانهروزی منظم و تعریفشده وابسته هستند و میگویند همه چیز از فشار خون گرفته تا تحمل گلوکز به این ریتم وابسته است و اختلال در این ریتم، به عنوان مثال با شیفتهای شبانه میتواند بر سلامت ما تأثیر بگذارد.
یکی از مکانیسمهای دخیل میتواند انعقادپذیری بیش از حد خون باشد. افزایش تمایل خون به لخته شدن قبلاً با اختلال در ریتمهای شبانهروزی مرتبط دانسته شده است. با این حال، احتمالاً دلایل متعددی برای این ارتباط وجود دارد.
محققان امیدوارند مطالعات آینده دادههای قرار گرفتن در معرض نور شبانه را در مدت زمان طولانیتری جمعآوری کنند و اطلاعات بیشتری در مورد منابع نور ارائه دهند که به بهبود درک ما از این رابطه کمک میکند.
اکثر ما اکنون حداقل یک صفحه نمایش درخشان در اتاق خواب خود داریم و این مطالعه دلیل دیگری برای خاموش کردن این نمایشگرها به ما میدهد. یک نظرسنجی نشان میدهد که بیش از نیمی از جمعیت ایالات متحده در واقع با تلویزیون روشن به خواب میروند.
محققان میگویند: اجتناب از قرار گرفتن در معرض نور در شب میتواند یک راهبرد مفید برای کاهش خطرات بیماریهای قلبی-عروقی باشد.
http://www.PoliticalMarketing.ir/Fa/News/781214/آسیب-نور-شهرهای-بزرگ-به-سلامت-قلب