سیاست و بازاریابی - طرز تهیه مربا خیار 
 دستور پخت مربا خیار 
 خیار یکی از 
میوه هایی است که شاید باورتان نشود با آن مربا درست کرد. در ادامه با طرز تهیه ی آن و نکاتی برای تهیه ی آن آشنا می شوید.
 مواد لازم برای تهیه ی مربا خیار : 
|  خیار قلمی  |  1 کیلو  | 
|  شکر  |  1 کیلو  | 
|  آب  |  4 لیوان  | 
|  آهک بهداشتی  |  3 قاشق غذاخوری  | 
|  جوهر لیمو  |  1 قاشق چایخوری  | 
|  گلاب  |  نصف استکان  | 
|  دانه هل  |  به دلخواه  | 
 روش پخت مربا خیار : 
 خیار ها را بشویید و خشک کنید. سپس با 
پوست کن آن ها را به صورت ورقه های نازک برش بزنید.و آن ها را به شکل گل رز در بیاورید و با خلال 
دندان آن ها را فیکس کنید. آهک را داخل آب حل کنید و صاف کنید و رزها را داخل آن ها بریزید و اجازه بدهید به مدت 12 
ساعت بماند. پس از این مدت از آب آهک بیرون بیاورید و داخل آب تمیز قرار بدهید. آب آن را چندین بار عوض کنید. هر 20 دقیقه 1 بار آب آن را عوض کنید تا آهک روی خیارها کاملا پاک شوند.
 در این مراحل 
شربت مربا را تهیه کنید. به این صورت که شکر و آب را روی شعله ی گاز قرار بدهید و اجازه بدهید بجوشد. پس از اینکه کمی غلیظ شد رزها را داخل 
شربت قرار بدهید. کمی که پخت گلاب را به آن ها اضافه کنید و بگذارید کاملا بپزد و رنگ خیارها شفاف شود 10 دقیقه ی آخر کمی جوهر لیمو اضافه کنید و چند جوش که خورد از روی حرارت بردارید.
 اجازه بدهید مربا داخل همان ظرف در محیط خانه بماند تا خنک شود. هرگز در قابلمه را نگذارید زیرا عرق می کند و سبب کپک زدن مربا می شود. پس از این که سرد شد خلال ها را جدا کنید و داخل شیشه قرار بدهید و در یخچال نگهداری کنید. خیلی شیک و مجلسی طعم آن هم خوب است.

 طرز پخت مربا خیار 
 نکاتی برای تهیه ی مربا خیار : 
 • شیره باید کامل به داخل خیارها نفوذ کند و رنگ آن ها شفاف شود اگر مرحله پخت کامل صورت نگیرد مربا کپک می زند.
 • شیره نباید خیلی غلیظ باشد زیرا بعد از اینکه داخل یخچال قرار دادیم غلیظ تر می شود.
 • نشانه قوام آمدن وآماده شدن مربا این است که شیره به صورت حباب های ریز روی سطح مربا می جوشد و حالت براق دارد.
 • در صورت تمایل می توانید از هل هم استفاده کنید.
 • می توانید برای خوش 
عطر شدن آن کمی وانیل هم اضافه کنید 
 • می توانید خیارها را به صورت های دیگری برش بزنید اگر خیارها تخم داشتند آن ها را جدا کنید.
 • بهتر است از خیار درختی استفاده کنید و اینکه خیارها قلمی باشد.
 • با خیار بوته هم می شود فقط قسمت هایی که تخم زیاد دارد استفاده نکنید زیرا نمی شود قشنگ به شکل رز دربیاورید و پاره می شود.
 • بدون آب آهک نمی شود درست کرد.
 • آهک بهداشتی را از لوازم قنادی ها تهیه کنید.
 • اگر شیره مربای شما خیلی قوام اومد کمی آب جوش اضافه کنید.
 گردآوری: بخش آشپزی بیتوته