سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

استارتاپ «تیزنگر» به دلیل موانع دولتی ارائه خدمات به مردم و سازمان‌های امدادی را متوقف کرد اخبار

استارتاپ «تیزنگر» به دلیل موانع دولتی ارائه خدمات به مردم و سازمان‌های امدادی را متوقف کرد
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - شرکت استارتاپی فضایی «تیزنگر» در بیانیه‌ای خبر داده که به‌دلیل موانع شدید از سمت دولت تا اطلاع ثانونی امکان خدمات‌رسانی به مردم و سازمان‌های امدادی را ندارد.

تیزنگر در حالی توقف موقت فعالیت خود را به‌دلیل موانع دولتی اعلام می‌کند که سه‌شنبه 28 دی، حسن سالاریه، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس سازمان فضایی ایران در رویداد ایده‌های فضا پایه از مجموعه رویدادهای «ستکس» اعلام کرد که راه پیشرفت در حوزه فضایی کشور حضور بخش خصوصی و شرکت‌های دانش‌بنیان در این بخش است. به باور او، شرکت‌های دانش‌بنیان یا استارت‌آپی فضایی کمک می‌کنند تا این مسیر پیچیده باسرعت بیشتری طی شود. از چهارسال پیش و با برنامه‌ریزی‌هایی که سازمان فضایی کشور در نظر گرفته بود، این سازمان تصمیم داشت شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌های فعال در این حوزه را افزایش دهد که در این زمینه هم تا حدودی موفق بود. در دولت سیزدهم هم عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات، در برنامه‌‌ای که برای 4 سال صدارتش در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تقدیم مجلس کرد، در بخش فضایی ضمن انتقاد از دولت قبل که به صنعت فضایی توجه نکرده، اعلام کرده بود که او برای رفع چالش‌های صنعت فضایی برنامه‌هایی در نظر گرفته است: از جمله ارتقا جایگاه سازمان فضایی کشور و تشکیل جلسه‌های شورای عالی فضایی با ریاست رئیس جمهوری پس از 10 سال، تدوین قانون ملی فضا و مجوزهای جذاب اقتصادی برای جذب سرمایه بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری خارجی، برنامه‌ریزی برای مشارکت بین‌المللی و منطقه‌ای در حوزه فضا به منظور کسب دانش و سرمایه به همراه گسترش بازارها و تقابل با قدرت‌های انحصارگرای جهانی بخصوص آمریکا در مجامع بین‌المللی. باوجود وعده‌های یادشده، حالا برخی از این شرکت‌ها اعلام می‌کنند آنقدر موانع دولتی برسر راه آن‌ها زیاد است که ترجیح می‌دهند فعالیت خود در این زمینه را متوقف کنند. حذف شرکت‌های فضا پایه در راه است؟
شرکت دانش‌بنیان فضایی تیزنگر سه‌شنبه هفته‌ای که گذشت در متنی کوتاه بیانیه‌‌ای را در توئیتر منتشر کرد و از توقف موقت کار خود خبر داد. تیزنگر در بیانیه‌ خود با مورد خطاب قرار دادن کاربران اعلام کرده که: «به دلیل موانع شدید ایجاد شده توسط دولت محترم، تا اطلاع ثانوی این شرکت امکان ارائه خدمات فناوری فضایی را به مردم و سازمان‌های امدادی را نخواهد داشت.»

سیاست و بازاریابی

یاسر عشورزاده، مدیرعامل شرکت استارت‌آپی فضاپایه تیزنگر، موانع بیش از حد دولتی را اصلی‌ترین دلیلی می‌داند که باعث شده آن‌ها تصمیم به توقف فعالیت خود بگیرند. او برنامه‌ها و حمایت‌هایی را هم که سازمان فضایی یا وزارت ارتباطات از آن صحبت می‌کند، شعار می‌داند که هیچ وقت به مرحله عمل نرسیده است. عشورزاده در گفت‌وگو با زومیت در مورد این موانع که باعث توقف کار این استارتاپ حوزه فضایی شده می‌گوید: موانع ما خیلی بزرگ و ریشه‌ای است. در کنار اینکه هیچ حمایتی از ما نمی‌شود، ولی بزرگ‌ترین چالش ما این است که شناخت صحیحی نیسب به بخش کسب‌وکارهای فضا پایه وجود ندارد و همه با ما رفتاری را دارند که با یک شرکت فناوری اطلاعات انجام می‌دهند. به گفته او هم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هم معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و هم سازمان فضایی به صورت کامل و دقیق شرکت‌های دانش‌پایه حوزه فضا پایه را نمی‌شناسند و برای حمایت از این شرکت‌ها حتی دسته‌ای مشخص برای آن‌ها درست نشده است. به گفته او حتی در صنف‌ها و اتحادیه‌های تخصصی هم مانند سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور ،کمیسیونی برای شرکت‌های فضا پایه نیست تا آن‌ها امکان مطرح کردن مشکل و حل آن را داشته باشند. آنطور که او توضیح می‌دهد هنوز دولت تفکیکی بین شرکت‌های استارت‌آپی فضاپایه با شرکت‌های فناوری اطلاعات ایجاد نکرده و در تقسیم‌بندی، شرکت‌های فضا پایه در کنار شرکت‌های IT قرار می‌گیرند و این در حالی است که حوزه فضا پایه بسیار تخصصی است و کسی نمی‌تواند بدون داشتن دانش کافی وارد آن شود: «الان اگر شرکت ما را در اینترنت جستجو کنید به‌عنوان یک شرکت فناوری اطلاعات معرفی می‌شویم نه یک شرکت استارتاپی فعال در حوزه فضا پایه.» او تأکید می‌کند که وقتی شناختی از کسب‌وکار آن‌ها وجود نداشته باشد، حمایت‌های مناسبی هم برای رشد این شرکت‌ها صورت نمی‌گیرد. عشورزاده در پاسخ به این سؤال زومیت که آن‌ها انتظار دارند دولت از آن‌ها چه حمایتی کند، می‌گوید: اولین چیزی که انتظار داریم بازارسازی برای ما است. من به‌عنوان مدیرعامل یک شرکت استارتاپی یا دانش بنیان وظیفه‌ای نداردم که بازارسازی در این صنعت را انجام دهم. اگر از من هم می‌خواهند بازارسازی کنم هیچ اشکالی ندارد حداقل حمایت‌های مالی یا حمایت‌هایی مادی دیگر مانند ارائه مکان و… را برای من انجام دهند. او تأکید می‌کند که آن‌ها می‌توانند با کمک تصاویر ماهواره‌های سنجش از دور کارهایی مانند پیش‌بینی سیلاب، ریسک آتش‌سوزی در جنگل‌ها و …. را انجام دهند و جلوی ایجاد خسارات جبران ناپذیر را بگیرند. عشورزاده اعلام می‌کند که بازار تجاری شرکت‌های استارتاپی فضاپایه در جهان بسیار بزرگ است و یک بازار 150 میلیارد یرویی دارد. او می‌گوید:‌ «تازمانی که دولت و حتی سازمان فضایی نتواند حوزه استارتا‌پ‌های فضا پایه را از حوزه‌های تخصصی دیگر جدا کند و فقط مجموعه برنامه‌های روی کاغذ نوشته شود، دولت نمی‌تواند در حوزه فضایی به موفقیت‌هایی که انتظار دارد برسد.» به گفته او حوزه فضایی، فقط ساختن ماهواره نیست.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/228915/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

بررسی گوشی Redmi 10 5G؛ اقتصادی و پرطرفدار

هوش مصنوعی و احتمال جنگ و فروپاشی اجتماعی

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردز حالا 150 میلیون کاربر ماهانه دارد

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

تقاضا برای هدست ویژن پرو اپل رو به کاهش است

مایکروسافت حجم آپدیت‌های ماهانه ویندوز 10 را به‌شدت کاهش داد

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

قیمت HDD سیگیت و وسترن دیجیتال افزایش یافت

جو بایدن لایحه «فیلترینگ یا فروش تیک تاک» را امضا کرد؛ مدیرعامل پلتفرم چینی: جایی نمی‌رویم

نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتومی ساخته شد

سامسونگ شارژر جدید 50 واتی USB PD خود با دو پورت Type-C را معرفی کرد

موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی 6 سیلندر

تست موفق اولین موتور 6سیلندر ایرانی

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

گوشی خوش‌قیمت جدید اوپو از شارژ 100 وات پشتیبانی می‌کند

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

اپل ظاهراً در تأمین نمایشگر OLED آیپد پرو 11 اینچی با محدودیت‌هایی روبه‌رو است

سرنوشت تیک‌تاک با تصویب قانون آمریکایی چه می‌شود؟

3 فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

هوش مصنوعی متن‌باز جدید اپل معرفی شد؛ پردازش بدون نیاز به اینترنت

این عینک، زبان اشاره را ترجمه می‌کند

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان

دو گوشی قدیمی به پایان چرخه عمر رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند

استفاده هکرها از دستگاه‌های سیسکو برای جاسوسی

ویدیویی از کاوشگر کنجکاوی که مناطق رسوبی در مریخ را نشان می دهد

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

واتس‌اپ به ارسال پیام به شماره‌های ذخیره نشده و ورود با فیس‌آی‌دی مجهز می‌شود

توسعه روشی برای بهبود مصرف انرژی در دستگاه‌های مخابراتی

گلکسی زد فلیپ 5 از یک قابلیت هوش مصنوعی One UI 6.1 محروم است

اینترنت برای کنکور امسال قطع نمی‌شود؟

منتظر پیکسل تبلت 2 گوگل نباشید

اگر از تبلیغات داخل سیستم عامل متنفرید ویندوز 11 را آپدیت نکنید!

تعداد کاربران فعال اسپاتیفای 19 درصد رشد کرد

هوش مصنوعی شیطانی هم ساخته شد!

چرا اجرام زحمت در ایستگاه فضایی بین المللی شناور می شوند؟

قابلیت انقلابی واتساپ معرفی شد؛ انتقال فایل بدون نیاز به اینترنت

از هوش مصنوعی تا تماس ویدیویی؛ قابلیت‌های جدید عینک متا ری-بن را ببینید

قابلیت عجیب P70 پرو را ببینید؛ عضو پرآوازه خانواده هواوی

طرح تعویض رایگان سامسونگ برای گوشی هایی که این مشکل را دارند

برنامه/ فکرتان را به یک اثر هنری تبدیل کنید

نمایش داستان مرموز بازی INDIKA در تریلر جدید

این ویژگی امنیتی اندروید 15 شما را از اپلیکیشن‌های مشکل‌دار نجات می‌دهد