سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نفت وگاز مارون بیان کرد:

بازگشت به تولید حداکثری نفت ظرف حداقل 3 ماه وزارت نفت

بازگشت به تولید حداکثری نفت ظرف حداقل 3 ماه
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نفت وگاز مارون مقدار کاهش تکلیفی این شرکت را روزانه 60 تا 70 هزار بشکه اعلام کرد و با بیان اینکه 75 درصد از برنامه تزریق گاز شرکت مارون محقق شده است، گفت: برای بازگشت به تولید حداکثری نفت حداقل به دو تا سه ماه زمان نیاز است.

شرکت بهره‌برداری نفت وگاز مارون که راهبری تولید نفت خام، گاز و میعانات گازی را از سه میدان بزرگ و پیچیده مارون، کوپال و شادگان به‌عهده دارد یکی از بزرگترین شرکتهای زیرمجموعه شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب است، این شرکت که حوزه فعالیتش از سه هزار کیلومتر می‌گذرد دارای 28 کارخانه بهره‌برداری، نمک‌زدایی، تقویت فشار و ایستگاه‌های تزریق گاز و مجتمع‌های آبرسانی است و یکی از بهترین شرکت‌ها در جمع‌آوری گازهای همراه نفت هستیم.
حمیدکاویان، مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نفت وگاز مارون در گفت‌وگو با رسانه‌های وزارت نفت (شانا، مشعل، ایران پترولیوم) با تشریح تازه‌ترین برنامه‌های این شرکت بیان کرد: با توجه به شرایط کنونی کشور و به سر بردن در فصل سرد سال، فعلا گازی تزریق نمی‌کنیم، البته آنچه برای مخازن ما مهم است تزریق تجمعی گاز است تا بتواند فشار مخزن را ثابت نگه دارد، ما معمولا در ابتدای سال و فصل گرم با تمام ظرفیت کار می‌کنیم.
چه مقدار از تعهدهای تولید نفت و گاز مارون در سال 1400 محقق شده است؟
امسال نیز همانند سه‌ سال گذشته تاکنون، 100 درصد تعهدهایمان را در بخش نفت براساس برنامه مصوب شرکت ملی نفت ایران عملی کرده‌ایم.
میانگین تولید نفت چقدر است؟
حدود 450 هزار بشکه در روز نفت‌خام را برای پالایشگاه اصفهان تأمین می‌کنیم که حدود 150 هزار بشکه، صادراتی است. از نظر تولیدی یکی از شرکت‌هایی هستیم که رتبه بالایی را در سطح مناطق نفت‌خیز جنوب دارد.
کاهش تکلیفی تولید شرکت نفت وگاز مارون به‌دلیل تحریم‌ها چقدر بود؟
خوشبختانه از آنجا که نفت تولیدی شرکت ما بیشتر نفت پالایشگاهی بوده و خوراک پالایشگاه‌ها را تأمین می‌کنیم، کاهش تکلیفی ما 60 تا 70 هزار بشکه در روز بود. البته توانستیم از فرصت تحریم‌ها استفاده کرده و باتوجه به ظرفیت آزادی که در تولید داشتیم، تعمیرات اساسی مربوط به واحدها را طبق برنامه جلو ببریم.
چقدر طول می‌کشد تا به تولید حداکثری برسید؟
برای بازگشت به تولید حداکثری حداقل به دو تا سه ماه زمان نیاز است هم اکنون هفته‌ای یکبار در شرکت نفت وگاز مارون و هر دو هفته یکبار در شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب نشست‌هایی با هدف رصد و رفع مشکلات برگزار می‌شود.
شرکت مارون چه مقدار خوراک پتروشیمی‌ها را تأمین می‌کند؟
روزانه 30 هزار بشکه مایعات گازی تولید می‌کنیم که بعد از ترکیب با محصولات سایر شرکت‌های بهره‌بردار تابع مناطق نفت‌خیز جنوب، به‌عنوان خوراک به پتروشیمی‌ها ارسال می‌شود، افزون بر مایعات، محصولات C2+ همراه 570 میلیون فوت مکعب در روز گاز غنی تولیدی، به پتروشیمی مارون تحویل داده می‌شود. گاز سبک باقیمانده نیز برای مصارف خانگی و صنعتی به شرکت ملی گاز تحویل داده می شود، همچنین از گاز تولیدی از مخزن خامی مارون، روزانه حدود 6 هزار بشکه نفتا تولید می‌کنیم که به‌طور مستقیم به‌سوی پایانه‌های صادراتی ارسال می‌شود.
چند درصد از گازهای همراه نفت، شرکت نفت وگاز مارون جمع‌آوری می‌شود؟
هم‌اکنون 88 درصدگازهای همراه مازاد جمع‌آوری می‌شود و چهار درصد آن به مصرف داخلی می‌رسد؛ قرار است تا سه سال آینده، هشت درصد باقیمانده نیز جمع‌آوری شود. می‌توانم بگویم که ما یکی از بهترین شرکت‌ها در جمع‌آوری گازهای همراه نفت هستیم.
به‌تازگی هم دو پروژه جمع‌آوری گازهای همراه نفت را اجرا کردید.
دو قرارداد پنج‌ساله با سرمایه‌گذاری حدود 17 میلیون دلار برای احداث تأسیسات فشارافزایی گازهای کم‌فشار مشعل و شیرین‌سازی گازهای ترش ارسالی به مشعل واحد بهره‌برداری شماره 3 مارون به مقدار 15 میلیون فوت‌مکعب در روز و فروش گازهای کم‌فشار ارسالی به مشعل واحد بهره‌برداری مارون 6، 14 میلیون فوت‌مکعب در روز با شرکت‌های داخلی امضا و پس از انجام عملیات اجرایی، راه‌اندازی شد. از ابتدای امسال به یُمن اجرای طرح و بهره‌جویی از فرصت‌های تعمیراتی، کاهش 40 درصدی گاز به مشعل نسبت به مقدار پیش بینی شده، تحقق یافت.
چند درصد از برنامه تزریق گاز شرکت مارون محقق شده است؟
75 درصد.
چند ایستگاه تزریق گاز دارید؟
دو ایستگاه. ایستگاه تزریق گاز مارون که وظیفه تزریق گاز به مخزن آسماری مارون را به‌عهده داشته است و امکان تزریق 1400 میلیون فوت مکعب در روز را دارد. ایستگاه تزریق گاز کوپال که وظیفه تزریق گاز به مخزن آسماری کوپال را دارد که ظرفیت آن هم 150 میلیون فوت مکعب است.
شرکت مارون هم اکنون چه مقدار گاز به مخازن تزریق می‌کند؟
باتوجه به شرایط کنونی کشور و به سر بردن در فصل سرد سال، فعلا گازی تزریق نمی‌کنیم، البته آنچه برای مخازن ما مهم است تزریق تجمعی گاز است تا بتواند فشار مخزن را ثابت نگه دارد، ما معمولا در ابتدای سال و فصل گرم با تمام ظرفیت کار می‌کنیم. در ایستگاه تزریق گاز کوپال 150 میلیون فوت مکعب را در فصل گرم تزریق می‌کنیم و در ایستگاه مارون با سه ردیف فعال، یک میلیون و 50 فوت مکعب در روز گاز تزریق می‌شود.
بسته‌های پروژه‌های افزایش و نگهداشت تولید این شرکت هم اکنون چه وضعی دارد؟
چهار بسته مارون 1و 4، مارون 3، 6 و بسته مارون 2 و 5 که بخشی از آن افزایش تولید است، در شرکت نفت وگاز مارون اجرا می‌شود، در این پروژه‌ها چاه‌های توسعه‌ای و تعمیری هم حفاری می‌شود که هم اکنون تعدادی از این چاه‌ها تحویل داده شده است. منتهی عمده پروژه‌های اصلی ما، مثل تزریق مارون، بهینه‌سازی واحدها و نمکزدایی‌ها در بخش نگهداشت تولید است که اگرچه مقداری از برنامه عقب هستند منتهی روند اجرای برنامه‌ها را دریافت کرده و در حال اجرا هستند.
پروژه‌ها در موعد زمانی دوساله به پایان می رسند؟
اجرای آنها بیشتر از دوسال طول می کشد.
علت تأخیر چیست؟
دلایل مختلفی دارد، ‌ هر پروژه را باید به صورت ویژه و براساس خود آن پروژه آنالیز کرد، ‌ نمی‌توانیم نسخه کلی برای 28 مخزن بنویسیم، برای نمونه وقتی که درباره سطح الارض صحبت می‌کنیم باید مشخص شود مثلا کالایی که خریداری می‌کنیم آیا خاص بوده ونیاز به واردات دارد یا خیر. بخشی از مشکلات هم ناشی از مسائل اجراست که هرکدام باید سر جای خود بررسی شود.
کرونا چقدر بر روند تولید شرکت اثر گذاشته است؟
کرونا که معضل کشوری و کلی بود، اما از آنجا که تولید به هیچ عنوان نباید متوقف می‌شد بنابراین شرایط سختی را برای کارکنان به وجود آورده بود، بنابراین سعی کردیم از همان ابتدای شیوع این ویروس افزون بر توزیع ماسک و دیگر اقلام بهداشتی، شیفت‌های کاری را از سه شیفت هشت ساعته به دو شیفت 12 ساعته کاهش دهیم تا رفت وآمد نیروها کمتر شود، اگرچه فشار زیادی به نیروهای ما وارد شد اما توانستیم از شیوع این بیماری به حد قابل‌توجهی جلوگیری کنیم، به‌نحوی که در دوسال گذشته، متأسفانه دوفوتی داشتیم، اما ما در هیچ شرایطی اجازه ندادیم کوچکترین وقفه‌ای به تولید وارد شود. هرچند کرونا هنوز ادامه دارد و ما می‌دانیم که بازهم بایدآماده باشیم.
چه مقدار کالا و قطعه را بومی‌سازی کرده‌اید؟
باتوجه به حمایت‌های خوبی که از سازندگان داخلی انجام شده است، توانسته‌ایم سه‌ هزار و 809 قطعه را در سطح شرکت بومی‌سازی کرده و مانع از وقفه در تولید شویم. البته در بخش‌هایی که دانش فنی آن در داخل کشور موجود نبود و نیازمند واردات بودیم به‌دلیل افزایش هزینه‌های ناشی از تحریم، ناچار شدیم با هزینه بالاتری کالای مورد نظرمان را تهیه کنیم. از سال 97 تاکنون، از 1238 درخواست، حدود 20 هزار قطعه مورد نیاز تجهیزات و ماشین‌آلات فرایندی را بومی‌سازی کردیم.
برای رفع آلودگی‌های زیست محیطی افزون بر جمع‌آوری گازهای همراه نفت، چه اقدام‌های روی چاه‌ها انجام داده‌اید؟
بسیاری از فعالیت‌های ما عملیات‌هایی است که روی چاه‌ها انجام می‌شود که بخشی از این کار آلودگی زیست محیطی داشت که موفق شدیم با به‌کارگیری روش‌های MOS و MOT نزدیک به 90 هزار بشکه نفت را که می‌سوخت و آلودگی زیست محیطی داشت، جمع‌آوری کرده است و به چرخه تولید اضافه کنیم.
برای رفع آلودگی پساب‌های نفت تولیدی، چه کاری انجام شده است؟
در کنار تولید اصلی، به‌دلیل شرایط مخزنی، نفتی که تولید می‌کنیم مقداری آب‌نمک به‌عنوان سیال ناخواسته دارد که نزدیک به 50 هزار بشکه است، خوشبختانه با وجود مشکلاتی که به دلیل تحریم‌ها داشتیم، توانستیم با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان تلمبه‌های بخش پساب را روزآمد کنیم، در نتیجه این اقدام، بیش از 99 درصد پساب را به چاه‌های تزریق پساب دادیم، یعنی اکنون پس از تصفیه و فرآورش به چاه‌های دفع پساب تزریق می‌کنیم، از این نظر هم می‌توانم بگویم که شرکت مارون در صدر شرکت‌های بهره‌برداری است که به هیچ عنوان آلودگی پساب ندارد.
چرا تصمیم گرفتید از فناوری تجهیزات فرآورشی سریع‌الاحداث یا واحد فرآورش سیار (Skid Mounted) در نفت و گاز مارون استفاده کنید؟
با توجه به فرآورش نفت نمکی، قرار شد از طرح‌های زودبازده در این بخش استفاده کنیم که به همین دلیل به سمت استفاده از فناوری واحدهای فرآورش سیار رفتیم، در مارون 5 با ظرفیت 20 هزار بشکه، آزمایش‌های اولیه و عملیاتی را انجام دادیم که موفقیت‌آمیز بود، با اجرای این پروژه افزون بر اینکه شاهد تحول در دانش فرآورش نفت نمکی خواهیم بود، دیگر نیازی به تزریق مواد تعلیق شکن که هزینه بالایی برای شرکت داشت، نخواهد بود.
مهمترین اقدام‌های که در بخش مسئولیت‌های اجتماعی انجام داده‌اید شامل چه می‌شود؟ متـأسفانه هراز چندگاهی شاهد نارضایتی مردم برای نمونه در غیزانیه و یا دیگر بخش‌ها هستیم، آیا در این بخش شما کم کاری می‌کنید که شاهد افزایش اعتراض‌ها در این بخش هستیم.
باید توجه شود زیرساخت‌های منطقه‌ای که ما فعالیت می‌کنیم مثل غیزانیه، رامشیر، رامهرز و بخشی از هفتگل، بسیار ضعیف است. ‌ این واقعیتی است که همه می‌دانند و قبول دارند. منتهی نکته حائز اهمیت این است که باید ببینیم جایگاه ما و جایگاه رفع این مشکلات کجاست؟ بخشی از مشکلات به این برمی‌گردد که خود منطقه باید زیرساخت‌ها را باتوجه به بودجه‌هایی که دارد، فراهم کند مثل تأمین آب مدارس. ما این مسأله را که باید به منطقه کمک کنیم، قبول داریم و همیشه‌ هم روی این مسأله تأکید داریم، به همین دلیل در کنار وظیفه اصلی‌مان که تولید است، هیچ‌وقت از بحث مسئولیت‌های اجتماعی غافل نشدیم، زیرا خودمان را در کنار مردم می‌بینیم.
در چندسال گذشته متناسب با بودجه‌ها، اقدام‌های خوبی در این بخش انجام شده است. عمده فعالیت‌هایمان در ساخت مدارس بوده به نحوی که از سال 95 تاکنون 16 باب مدرسه ساخته‌ایم، ‌همچنین 20 مسجد و حسینیه را ساخته و بازسازی کرده‌ایم. امسال هم به طور خاص یک باب مدرسه در روستای چای ورشام را در مدت 6 ماه ساختیم، این روستا مدرسه‌ای نداشت. ضمن این‌که یک باب مسجد هم در روستای شاخ کوپال ساختیم. در بحث کمک به آموزش و پروش رامشیر، یک زمین فوتبال متعلق به این آموزش و پروش را چمن مصنوعی کردیم. از ابتدای شیوع کرونا تاکنون 4800 بسته کمک معیشتی و 3800 بسته کمک آموزشی (برای دانش آموزان کم برخوردار) در منطقه توزیع کردیم. در بحث کمک به محیط زیست در دوسال گذشته 20 هزار اصله نهال را در شهرستان‌های مختلف توزیع کردیم. در آبرسانی پروژه‌ای در غیزانیه، 6 میلیارد تومان از بودجه این فعالیت را که سهم شرکت مارون بود را به طور کامل پرداخت کردیم.
وضع اشتغال نیروهای بومی در منطقه به چه صورت است؟
بیش از 98 درصد نیروهایی که در بخش پیمانکاری به‌کار گرفته‌ایم از بومیان منطقه هستند، ضمن این که 98 درصد کارکنان بخش حراست نیز بومی منطقه هستند. همچنین پیمانکارها را موظف کرده‌ایم در بخش‌هایی که نیاز به تخصص خیلی بالا ندارد به‌طور حتم از نیروهای بومی استفاده کنند.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/228561/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خودروساز سرشناس به جمع گوشی‌سازان می‌پیوندد

اینتل از بزرگ‌ترین کامپیوتر نورومورفیک جهان رونمایی کرد

فرود فضانورد روسی با سرعت ونتاج کوپه استون مارتین بر روی قطب شمال!

اندروید 15 برنامه‌های مشکوک را قرنطینه می‌کند

ابداع روش جدیدی برای نابودی سرطان

ساخت و ساز در کیش باید الگوی صنعت ساختمان سازی در کشور باشد

مدل جدید گوشی ارزان گلکسی F15 سامسونگ عرضه شد

موج تعدیل نیرو به خالق هوش مصنوعی Stable Diffusion رسید

لحظه‌ای بزرگ در انتظار لپ‌تاپ‌های ویندوزی است

در دیدار رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با مدیران ارشد بیمه دی مطرح شد؛ بیمه دی موجب رضایتمندی خانواده‌‌ی بزرگ ایثار و شهادت و مایه‌ی آبرومندی در دولت گردید

انیمیشن دیدنی ناسا از قمر سیاره مشتری

یک لرزه‌سنج مسافر ماه می‌شود!

انتصاب سرپرست جدید موسسه آموزشی علوم وفنون کیش

اعلام برنامه های هفته سلامت در نشست رییس مرکزتوسعه سلامت با خبرنگاران

نشست هم اندیشی با تشکل‌های ایثارگر استان کرمانشاه

بنچمارک ناامیدکننده چیپست جدید Kirin 9010 هواوی

بنیاد شهید تا پایان فروردین 1403 ، حدود 2 هزار میلیارد تومان به بیمه دی بدهی دارد

مارک زاکربرگ: دستگاه جدیدمان مغز را می‌خواند

هاوینگ چهارم بیت کوین انجام شد؛ آیا شاهد پرواز قیمت پادشاه رمزارزها خواهیم بود؟

پیکسل 9 پرو در اولین تصاویر زنده درکنار آیفون 14 پرو مکس فاش شد

ویژگی احتمالی بعدی اندروید، در آیفون وجود ندارد

پنگوئن رباتیک با سرعت و چالاکی در زیر آب حرکت می‌کند

نمایی از داخل کپسول فضانوردی Orion

سهام انویدیا سقوط کرد؛ بدترین روز غول سازنده تراشه از مارس 2020

سرورهای بازی LittleBigPlanet 3 برای همیشه خاموش شد

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

کاخ رسانه تصاویر جالبی از فرود مجدد فالکون 9

جامعه ایثارگری از بنیاد شهید و امور ایثارگران انتظاری جز تکریم ندارند

انتشار آپدیت HyperOS برای این گوشی‌ محبوب شیائومی آغاز شد

رئیس سامسونگ ثروتمندترین فرد در کره جنوبی شد

بازی/ Evil Lands؛ نبردی میان قهرمانان و شیاطین

روشی برای نقشه‌برداری از نانوحفره‌های روی غشاء ارائه شد

نروژ بزرگترین کشتی‌های هیدروژنی جهان را می‌سازد

آپدیت جدید بازی Marvel’s Spider-Man 2 منتشر شد

اینتل بزرگترین رایانه نورومورفیک جهان را ساخت

با تمام توان پیگیر حل مشکلات جامعه ایثارگری استان هستیم

جایگاه و شان ایثارگران معزز در این نظام بسیار بالا و ویژه است

پاسخگویی سلمانی به جامعه ایثارگری در میز خدمت نماز جمعه تبریز

برگزاری اولین همایش حقوق شهروندی و ایثار استان کرمان با حضور مدیرکل حقوقی و معاضدت قضایی بنیاد شهید و امور ایثارگران

دیدار دکتر رئیسی با مادر شهیدان طوسی و مادربزرگ شهید مدافع حرم محمدرضا دهقان

هواوی مچ‌بند جدیدی با الهام از اپل واچ می‌سازد؟

پیست مسابقات فرمول یک با آسفالت نانویی روکش شد

بازی Kena: Bridge of Spirits احتمالا به Xbox Series X/S خواهد آمد

مطالعه جدید؛ ژن‌های قدرت می‌توانند از ما در برابر بیماری و مرگ زودرس محافظت کنند

تصاویری شگفت‌انگیز از سحابی Orion

سامسونگ سریع‌ترین حافظه LPDDR5X جهان را معرفی کرد

آتشفشان‌های خشن، قمر مشتری را برای میلیاردها سال شکسته اند

چین برای ارسال 3 فضانورد به مدار آماده می‌شود

برگزاری نخستین جشنواره گندم، نان و شیرینى در جزیره کیش

نمایش انیمیشن پاندای کونگ فو کار 4 درسینما لبخند کیش