سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

آب؛ هدیه نفت به دشت سیستان وزارت نفت

آب؛ هدیه نفت به دشت سیستان
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی -

حفارمردان صنعت نفت، پس از تلاشی طولانی، به‌تازگی به موفقیتی دست یافته‌اند که حاصل‌جمع آن، بازگشت امید و زندگی به مردم سیستان و بلوچستان بوده است؛ انجام فعالیت حفاری و اکتشافی به‌منظور اکتشاف منابع ناشناخته آب سازندی یا آب ژرف تجدیدپذیر در دشت سیستان که نتیجه آن تا این لحظه روزنه‌ای از حیات را برای مردم این منطقه در زمینه تأمین آب شرب و همچنین کشاورزی به همراه خواهد داشت. کم‌آبی، بحران و معضلی دیرینه است که گویی با نام سیستان و بلوچستان گره خورده تا مشقت زندگی در این نقطه از ایران در کنار دیگر مشکلات دوچندان شود.
رنج تهیه آب، مقابله با گاندوها و گالن‌های سنگین پر شده از آن، روی دوش زنان یا صفوف طولانی برای گرفتن آب آشامیدنی و روایت مردمان این خطه از اتلاف دام‌هایشان از ‌بی‌آبی و... هیچ‌کدام نمی‌تواند لحظه‌ای هرچند کوتاه، مشقت ‌بی‌آبی آنان را برای ما به تصویر بکشد. از این رو هر خبری مرتبط با آب، مردم این خطه از کشور را خرسند ‌می‌کند تا جایی که تلاش موفقیت‌آمیز حفارمردان در رسیدن به آب، صفوف نماز شکر را در کنار چاه‌های به آب رسیده از سوی امام جمعه و مردم این نقطه تشکیل می‌دهد تا از فرشی که قرار است آب آبادانی را به ارمغان آورد، شکران نعمت را به عرش خدا بجا آورند.
این یعنی امید و بازگشت آبادانی به زندگی یکایک مردمان این منطقه. صحبت از سرزمین ناشناخته شرق ایران، یعنی سیستان و بلوچستان است که دکل و تجهیزات در قالب 150 محموله سنگین و ترافیکی از اهواز روانه این نقطه شده تا تلاش برای رسیدن به آب را در چاه‌های آن آغاز کند؛ تلاشی که حالا به ثمر نشسته و پس از سال‌ها، امید را در دل مردم زنده کرده است. باید بدانید که این اقدام از سوی شرکت ملی حفاری ایران در قالب طرح‌های مسئولیت اجتماعی صنعت نفت به ثمر نشسته است.
مرید پور بابادی، مدیر پروژه منابع آب زیرزمینی شرکت ملی حفاری ایران در زمینه این طرح، به هفته‌نامه «مشعل» یادآور می‌شود: شرکت ملی حفاری ایران، سابقه انجام حفاری در چاه‌های آب را پیش از این به‌صورت حفاری چاه‌های کم‌عمق، نیمه کم‌عمق یا عمیق در اقصی نقاط کشور دارد که نمونه آن را ‌می‌توان در استان‌های مختلف از جمله فارس، خوزستان، شمال و... سراغ گرفت.
البته در ‌میان مهم‌ترین پروژه‌های اجرایی شده در این زمینه، می‌توان به نمونه‌ای اشاره کرد که قبلاً در آب‌های پروژه زمین‌گرمایی سبلان انجام شده و به ثمر نشسته است.
پوربابادی درباره طرح سیستان توضیح می‌دهد: این طرح مرتبط با یک طرح مطالعاتی است که از سوی معاونت علمی ریاست جمهوری انجام شده که براساس موافقت‌نامه با یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان به امضا رسیده و بر این اساس در این طرح کارفرما، شرکت ملی حفاری ایران و تحت مدیریت معاونت علمی ریاست جمهوری بوده است. به گفته او، شرکت ملی حفاری ایران نیز پس از عقد قرارداد، اقدام‌های لازم را انجام داد و پس از انتخاب دستگاه 78 فتح، به‌عنوان یکی از دستگاه‌های سنگین شرکت ملی حفاری ایران، مقدمات عملیات انتقال را از اهواز به سمت چاه (2) سیستان آغاز کرد.
این دکل در آن مقطع در اختیار شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب و مشغول حفاری بوده که با دریافت مجوز از این شرکت برای این طرح اختصاص داده شد. باید بدانید رساندن تجهیزاتی در این سطح و مقیاس، از اهواز به سیستان، کار آسانی نیست. مدیر پروژه منابع آب زیرزمینی شرکت ملی حفاری ایران در زمینه سختی این موضوع می‌گوید: تجهیزات در مسیر با گذر از استان‌های مختلف و مسیرهای سخت‌گذر و البته شرایط خاص کرونایی در قالب 150 محموله سنگین و ترافیکی پس از گذشت دو ماه به سیستان رسید و عملیات حفاری به شکل عملی آغاز شد.
جزئیات طرح حفاری در سیستان
موقعیت کار شرکت ملی حفاری ایران در زمینه طرح اکتشاف آب در منطقه چاه سیستان 2 در 45 کیلومتری زابل و نزدیک شهر سوخته بوده که به منطقه شرق معروف است و عملیات حفاری مرتبط با آن تحت نظارت کارفرما انجام شده است.
نیروهای شاغل در طرح سیستان
در هر دکل حفاری مشتمل بر 120 تا 140 نفر شاغل هستند که در چهار شیفت کاری مشغول فعالیت بوده که البته دو شیفت آن همیشه در حال کار هستند. دستگاه 78 فتح برای حفاری اکتشافی آب در سیستان نیز از این امر مستثنا نبوده و 150 نفر در مدت حفاری روی آن کار می‌کردند که در نهایت با آغاز کار، حفاری چاه اکتشافی تحت نظارت کارفرما انجام شد. ممکن است برای شما هم این پرسش مطرح شود که حفاری و اکتشاف در صنعت نفت و حوضه آبی چه تشابهاتی دارند؟
پوربابادی در این زمینه معتقد است که تمام عملیات در چاه ژرف همچون عملیات در صنعت نفت بوده و خطرات ریسک و مراحل انجام کار مشابه هم هستند.
او توضیح ‌می‌دهد: در حفاری آبی نیز همچون نفت، زمانی که چاه اکتشافی حفر می‌شود، نمی‌دانیم چه اتفاقی می‌افتد؟ ممکن است یک‌باره با نفت و گاز یا هر سیالی مواجه شویم، بنابراین از ریسک‌های مشابه هم برخوردارند. در نتیجه از نظر نوع حفاری مثل نفت است، همان فرآیند و از نظر عملیات اجرایی و نوع برخورد و استخراج، روندی یکسان طی می‌شود. از این رو در هر فعالیت اکتشافی، ریسک‌های مختلف در نظر گرفته می‌شود و برای رخدادهای مختلف در حفاری آمادگی داریم.
اقدام‌های انجام‌شده در سیستان
از مدیر پروژه منابع آب زیرزمینی شرکت ملی حفاری ایران، درباره مجموع فعالیت‌های انجام‌شده در سیستان از سوی شرکت ملی حفاری ایران سؤال می‌کنم که می‌گوید: در مجموع در این طرح، تاکنون سه حلقه شامل دو حلقه اکتشافی و یک حلقه تعمیری انجام شده که نتیجه کار رضایت‌بخش بوده است و با نتیجه حاصله، انتظارات بیشتر و حمایت‌ها هم بیشتر شد.
استقبال مردمی از حفارمردان
پوربابادی درباره واکنش مردم به حفاری موفقیت‌آمیز در این پروژه نیز توضیح می‌دهد: در این پروژه با مردم بسیاری در تماس و رفت‌وآمد بودم؛ مردمی نجیب و غیرتمند که برخوردی مناسب داشتند، همچنین مقام‌های محلی از فرماندار، استانداری، دفتر امام‌جمعه و ... که شاهد حمایت همه آنها بودیم و در طول فعالیت ما در این پروژه، حضوری مستمر داشتند. باید بگویم نتیجه مثبت حفاری، سبب خرسندی همگان شد و در این ‌میان، ما شاهد یکی از لذت‌بخش‌ترین لحظات و صحنه‌ها بودیم که خستگی فعالیت یک‌ساله ما را رفع کرد و پس از رسیدن به آب در طول حفاری با انتشار خبر آن، امام‌جمعه منطقه، وضو گرفتند و مردم با تشکیل صف در همان نقطه، به اقامه نماز جماعت پرداختند. این صحنه، اشک شوق را از چشم همگان جاری کرد. اینها همه از امید بود.
آنچه لازم می‌دانم در زمینه این پروژه اشاره کنم، این است که ما در انجام این کار و در مقایسه با دیگر پروژه‌ها، سود مالی را در نظر نمی‌گیریم، بلکه بعد معنوی و عام‌المنفعه کار اهمیت بیشتری برایمان دارد.
مدیر پروژه منابع آب زیرزمینی شرکت ملی حفاری ایران در ادامه این گفت‌وگو، با اشاره به روند فعالیت شرکت ملی حفاری ایران در سیستان می‌گوید: لازم می‌دانم از حمایت‌های مدیریت ارشد شرکت ملی حفاری ایران، معاونت‌های مختلف، همکاران در بخش‌های عملیات، خدمات، خدمات فنی، ویژه و پشتیبانی تشکر کنم که با بعد مسافت از اهواز تا زاهدان، سختی زیادی را در اعزام نیرو متحمل شدند و شرایط اقلمی خاص سیستان را از جمله بادهای 120 روزه گردوخاک و غبار و ... تحمل کردند تا این کار به نتیجه برسد، بنابراین از اینجا به همه آنها، خدا قوت و خسته نباشید ‌می‌گویم.
ادامه فعالیت حفاران صنعت نفت در سیستان
آیا فعالیت شرکت ملی حفاری ایران در منطقه سیستان ادامه می‌یابد؟ پوربابادی در این زمینه می‌گوید: ما یک دکل دار هستیم و کارفرمای اصلی، برنامه بعدی را اعلام ‌می‌کند و در واقع فاز بعدی کار به کارفرما بستگی دارد که آیا دکل مستقر باشد یا دکل‌های دیگر هم اضافه شود. شرکت ملی حفاری ایران با توجه به در اختیار داشتن تخصص، نیروی انسانی و امکانات برای پروژه‌های مردمی و عام‌المنفعه، اعلام آمادگی ‌می‌کند که برای تمامی آنها امکان حضور خواهیم داشتیم.
منبع: هفته‌نامه مشعل

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/223870/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیورا 70 اولترا یکی از مشکلات بزرگ گوشی‌های هواوی را برطرف کرده است

سخنگوی متا به 6 سال حبس در روسیه محکوم شد

دانشمندان حلقه‌ مفقوده بین رژیم غذایی نامناسب و سرطان را کشف کردند

بیلی آیلیش به بازی فورتنایت می‌آید

آپدیت بزرگ Tiny11 از راه رسید؛ نسخه سبک ویندوز 11 برای کامپیوترهای قدیمی

احتمالا خانواده آیفون 16 فاقد دکمه‌های فیزیکی خواهد بود

هند به دنبال ماموریت‌های فضایی بدون زباله تا سال 2030

میزو با گوشی «21 نوت» به بازار موبایل برمی‌گردد

مایکروسافت با همکاری متا، نسخه ایکس باکس هدست کوئست را می‌سازد

پرش فضانورد و ماجراجوی اتریشی از فاصله ی حدود 39 کیلومتری زمین

گلکسی زد فلیپ 6 احتمالاً در 7 رنگ مختلف عرضه می‌شود

عملکرد برخی از پردازنده‌های اینتل یک‌شبه 9 درصد افت کرد

سرقت اطلاعات بیماران یک شرکت آمریکایی توسط هکرها

سیستم بادبان خورشیدی پیشرفته ناسا؛ شاهکار جدید فناوری‌ فضایی!

مایکروسافت با استخدام مدیر متا برای «جابه‌جاکردن مرزهای هوش مصنوعی» آماده می‌شود

انتقاد نماینده گچساران از افزایش تعرفه اینترنت

دادگاه برزیلی ایکس را بازخواست می‌کند

تصاویری شگفت‌انگیز از سحابی horsehead و Orion

آیفون زیر سایه هواوی رفت

حلقه هوشمند سامسونگ ظاهراً در 8 اندازه مختلف عرضه می‌شود

ناسا نقشه ٧٢ پرواز هلیکوپتر نبوغ در مریخ را به‌ نمایش گذاشت

تلاش محمد دلاوری برای شکافتن هسته در سازمان انرژی اتمی

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!

ویژگی بسیار کاربردی واتساپ؛ اشتراک فایل بدون نیاز به اینترنت

اپل با هدف توسعه هوش مصنوعی در آیفون، استارتاپ فرانسوی Datakaleb را تصاحب کرد

شیشه‌هایی که مانع از رشد بیوفیلم دریایی می‌شوند

برگزاری کنفرانس علمی ادواری «بازتوانی بیماری های عصبی – کمر درد»

گوشی Nothing Phone (3) احتمالا اواخر 2024 معرفی خواهد شد

نسل جدیدی از نانوذرات نقره به تولید صنعتی رسید

شیائومی 15 قبل از همه گوشی‌های دیگر به تراشه 2024 کوالکام مجهز می‌شود

جنجال جدید مالک ایکس؛ نخست‌وزیر استرالیا ایلان ماسک را «میلیاردر متکبر» نامید

هواوی رقابت‌ با اندروید و iOS را به بازارهای جهانی می‌کشاند

ببینید دنیای کوانتوم چه قدر غیر قابل باوره!

هشدار مسدودیت برای بخش املاک «دیوار» و «شیپور»

پرش فضانورد و ماجراجوی اتریشی Felix Baumgartner از فاصله ی حدود 39 کیلومتری زمین

ناسا یک باکتری جهش‌یافته و خطرناک را در فضا کشف کرد

برگزاری دومین کنگره 8 هزار شهید گیلان با حرکت جهادی

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

دکتر قاضی‌زاده هاشمی: یادواره شهدا از جنس کار زینبی و رساندن پیام شهدا است

معاون وزیر ارتباطات مطرح کرد؛ تسهیل امور مردم در پنجره واحد مدیریت زمین با هوش مصنوعی

جهش قیمتی برخی مدلهای تلفن همراه با وجود تخصیص ارز نیمایی

«متاورس» بازگشته است

قدرتمندترین گوشی نوبیا در تعداد محدود از راه رسید

نقش عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران

مصوبات دور اول سفر رییس جمهور در حوزه بنیاد شهید ایلام به صورت 100 درصد اجرایی شد

مدل‌های ریفربیشد سری گلکسی S23 سامسونگ با قیمت ارزان‌تر رسما عرضه شد

ویدیو واقعی پیکسل 8a لو رفت

«وویجر 1» پس از 5 ماه با زمین تماس گرفت

ربات انسان‌نمای Menteebot با قابلیت درک زبان طبیعی معرفی شد

متا سیستم‌عامل هدست‌های کوئست را در دسترس سایر شرکت‌ها قرار می‌دهد