سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

افزایش قیمت لوازم خانگی داخلی پس از اعلام ممنوعیت واردات محصولات کره‌ای اخبار

افزایش قیمت لوازم خانگی داخلی پس از اعلام ممنوعیت واردات محصولات کره‌ای
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - لیست قیمت محصولات 16 تولیدکننده داخلی لوازم خانگی حاکی از افزایش 7 تا 15 درصدی قیمت‌ها، درست پس از اعلام ممنوعیت واردات محصولات کره‌ای به کشور است.

بیش از دو هفته پیش نامه رهبری برای ممنوعیت واردات محصولات لوازم خانگی از کره به ایران در رسانه‌ها منتشر شد. گفته شد این ممنوعیت برای حمایت از تولید داخل و به‌ دنبال درخواست تعدادی از شرکت‌های داخلی اعمال شده است. طبق لیست قیمت محصولات 16 شرکت داخلی ارسال‌شده به بازار، به‌ نظر می‌رسد همین شرکت‌ها در نامه به رهبری خواستار جلوگیری از واردات لوازم خانگی شده بودند. طبق اطلاعاتی که به دست زومیت رسیده، اسامی این شرکت‌ها به شرح زیر است: ایکس ویژن تی‌سی‌ال هیمالیا پارس آبسال پاکشوما امرسان کلور مادیران سورن هافنِر بی‌اس‌اچ بُن سای ایران شرق پلاتینه لیمون چینی آراد در لیست این شرکت‌ها افزایش قیمت 7 تا 15 درصدی محصولات مشاهده می‌شود. مدیرکل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صمت می‌گوید به این شرکت‌ها تذکر لازم داده شده و هرگونه افزایش قیمت در حوزه لوازم خانگی غیر قانونی است؛ اما بررسی‌ها از بازار شرایط مطلوبی را نشان نمی‌دهد. حسین شهرستانی ، عضو هیئت‌مدیره اتحادیه لوازم خانگی، ضمن تأیید گران ‌شدن قیمت محصولات برخی شرکت‌های داخلی، به زومیت می‌گوید این موضوع باعث متشنج شدن جو روانی بازار لوازم خانگی شده است. به‌ گفته شهرستانی، اگر این رویه ادامه پیدا کند، ممکن است باعث ایجاد تقاضای کاذب شود و برای بازار مشکلات جدی ایجاد کند. شهرستانی در مورد دلیل این افزایش قیمت اضافه می‌کند: قیمت بسیاری از مؤلفه‌های تولید از ابتدای سال بالا رفته و هزینه‌های تولید را افزایش داده است؛ بااین‌حال به خاطر رکود و عدم تقاضایی که در بازار وجود داشت، اکثر تولیدکننده‌ها قیمت‌ها را ثابت نگه داشته و لیست قیمت‌های خود را افزایش نداده بودند. عضو هیئت‌مدیره اتحادیه لوازم خانگی با اشاره به اینکه افزایش قیمت‌ها بلافاصله پس از حمایت سیاست‌گذاران کشور از تولید داخلی باعث ایجاد بی‌اعتمادی در مردم می‌شود، به خبرنگار زومیت می‌گوید: «نکته کلیدی و قابل توجه اینجا است که تولیدکننده‌های ما از فرصتی که به آن‌ها داده و اعتمادی که شده، به‌ نحوی استفاده کنند که برای اذهان عمومی و مردم ذهنیت سوءاستفاده را به وجود نیاورند. اگر قرار است صنعت لوازم خانگی حمایت شود و پیشرفت کند، نباید جامعه و مصرف‌کننده به‌تنهایی هزینه آن را پرداخت کند.»

سیاست و بازاریابی

شهرستانی اضافه می‌کند که عملکرد شایسته آن بود که تولیدکننده‌های داخلی به پاس حمایت سیاست‌گذار از آن‌ها و اعتماد مردم، قیمت‌ها را ثابت نگه می‌داشتند و حاشیه سود خود را کم می‌کردند. او می‌گوید این شرکت‌ها می‌توانستند با این کار چنین حسی به جامعه، مصرف‌کننده و سیاست‌گذار منتقل کنند که ما در کنار هم هستیم و این حمایت‌ها یک‌طرفه نیست. او در انتها اضافه کرد: امیدوارم که تولیدکننده‌ها جانب انصاف را رعایت کنند و سهم خود را از این کارزار پرداخت کرده و تمام هزینه‌ها را متوجه مردم و مصرف‌کننده نکنند. چرا لوازم خانگی ایرانی گران شد؟
با اینکه این اتفاق پس از اعلام ممنوعیت واردات لوازم خانگی کره‌ای رخ داده است، افزایش قیمت به‌طور مستقیم به این موضوع مربوط نمی‌شود؛ چرا که در این طرح واردات مواد اولیه ممنوع اعلام نشده است. احسان فدایی، کارشناس صنعت لوازم خانگی، پیش‌تر در گفت‌وگو با زومیت در مورد دلیل قیمت بالای لوازم خانگی داخلی به افزایش هزینه‌های سربار، گران‌ شدن قیمت مواد اولیه، افزایش نرخ دستمزد، نوسان قیمت دلار، افزایش هزینه‌های گمرکی واردات و افزایش قیمت حمل‌ونقل کالا اشاره کرده بود. فدایی توضیح داد: «زمانی که کالاها فروش نمی‌رود و کالاهای قبلی هم مدت طولانی در بازار می‌مانند، هزینه‌هایی به تولیدکننده تحمیل می‌شود که به آن‌ها هزینه سربار می‌گوییم. این مبالغ شامل افزایش هزینه‌های جاری، افزایش تورم در این مدت‌زمان، هزینه‌های گمرکی، هزینه نگه‌داری کالا، انبارگردانی و ... می‌شود.» شهرستانی: شایسته بود تولیدکننده‌های داخلی به پاس حمایت سیاست‌گذار از آن‌ها و اعتماد مردم، قیمت‌ها را ثابت نگه می‌داشتند
علاوه‌ بر این موضوع، برخی قطعات را به هیچ عنوان نمی‌توان در کشور تولید کرد؛ چرا که ممکن است برای کشور ما مزیت رقابتی نداشته باشد یا تکنولوژی آن هنوز به بلوغ نرسیده باشد. به همین دلیل هنوز هم برد الکترونیکی، کمپرسور، کیت و پنل و حتی تعداد زیادی در یخچال به کشور وارد می‌شود. فدایی در این زمینه به زومیت توضیح داد: مسئولان کشور تأکید زیادی بر تأثیر ممنوعیت واردات بر «پا گرفتن صنعت لوازم خانگی» و تحقق خودکفایی در تولید لوازم خانگی می‌کنند؛ اما به‌ نظر نمی‌رسد هنوز تولید واقعی در این صنعت در کشورمان انجام شده باشد. تکنولوژی تولید برخی قطعات لوازم خانگی و نبود صرفه اقتصادی در تولید این قطعات با تیراژ کم موجب شده تا خودکفایی در این عرصه فقط یک شعار برای دریافت تسهیلات و رانت دولتی باشد و پول‌های به‌دست‌آمده هم به‌جای وارد شدن به چرخه تولید و سرمایه در گردش، در بخش‌های غیر مولدی همچون بازارهای ارز و دلار و واردات مواد پتروشیمی خرج شود. وی عنوان کرد با وجود شعارهای متعدد در خودکفایی تولید لوازم خانگی ملی، مردم توقع کاهش قیمت‌ها را دارند؛ اما اصرار فعلی بر تولید داخلی اکنون به شعاری تبدیل شده که به‌ جای تمرکز روی افزایش مزیت‌های رقابتی، فضای پوپولیستی در کشور ایجاد کرده است. فدایی در این مورد به زومیت توضیح داد: مقاله‌ی مرتبط:
رکود بازار لوازم خانگی داخلی و رونق قاچاق؛ چگونه به این نقطه رسیدیم؟
مردم باید آنچه شعار می‌دهیم را در واقعیت لمس کنند؛ در‌ غیر‌ این‌ صورت به هیچ‌ چیز اعتماد نخواهند کرد و متأسفانه ما در‌ حال‌ حاضر با سوخت سرمایه‌های اجتماعی به حداقل اعتماد عمومی رسیده‌ایم. وقتی شعار خودکفایی می‌دهند، باید خروجی هم داشته باشند؛ یعنی مردم وقتی نگاه می‌کنند، باید ببینند در پسِ خودکفایی شرایط خوبی ایجاد و افزایش تیراژ تولید باعث شده قیمت‌ها کاهش یابد؛ اما در یک سال اخیر، برخی محصولات حتی 10 برابر افزایش قیمت داشته‌اند. نمی‌توان چنین چیزی را به‌عنوان خودکفایی پذیرفت. فدایی با اشاره به جذابیت خرید و فروش کالای قاچاق در بازار، گفت فروشندگان در ماه‌های اخیر به‌اندازه‌ای که انتظار می‌رفت، موفق به فروش لوازم خانگی با برند ایرانی نشدند و به‌ناچار برای جبران هزینه‌های جاری خود، تمرکز بیشتری روی فروش کالاهای بدون گارانتی کرده‌اند که عمدتاً حاشیه سود بیشتری از کالاهای شرکتی دارد. در شرایط فعلی گرانی و رکود بازار لوازم خانگی و عدم تمایل به خرید، باید دید آیا شرکت‌های ایرانی از تصمیم خود عقب‌نشینی خواهند کرد یا خیر.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/218205/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اندروید 15 برنامه‌های مشکوک را قرنطینه می‌کند

ابداع روش جدیدی برای نابودی سرطان

ساخت و ساز در کیش باید الگوی صنعت ساختمان سازی در کشور باشد

مدل جدید گوشی ارزان گلکسی F15 سامسونگ عرضه شد

موج تعدیل نیرو به خالق هوش مصنوعی Stable Diffusion رسید

لحظه‌ای بزرگ در انتظار لپ‌تاپ‌های ویندوزی است

در دیدار رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با مدیران ارشد بیمه دی مطرح شد؛ بیمه دی موجب رضایتمندی خانواده‌‌ی بزرگ ایثار و شهادت و مایه‌ی آبرومندی در دولت گردید

انیمیشن دیدنی ناسا از قمر سیاره مشتری

یک لرزه‌سنج مسافر ماه می‌شود!

انتصاب سرپرست جدید موسسه آموزشی علوم وفنون کیش

اعلام برنامه های هفته سلامت در نشست رییس مرکزتوسعه سلامت با خبرنگاران

نشست هم اندیشی با تشکل‌های ایثارگر استان کرمانشاه

بنچمارک ناامیدکننده چیپست جدید Kirin 9010 هواوی

بنیاد شهید تا پایان فروردین 1403 ، حدود 2 هزار میلیارد تومان به بیمه دی بدهی دارد

مارک زاکربرگ: دستگاه جدیدمان مغز را می‌خواند

هاوینگ چهارم بیت کوین انجام شد؛ آیا شاهد پرواز قیمت پادشاه رمزارزها خواهیم بود؟

پیکسل 9 پرو در اولین تصاویر زنده درکنار آیفون 14 پرو مکس فاش شد

ویژگی احتمالی بعدی اندروید، در آیفون وجود ندارد

پنگوئن رباتیک با سرعت و چالاکی در زیر آب حرکت می‌کند

نمایی از داخل کپسول فضانوردی Orion

سهام انویدیا سقوط کرد؛ بدترین روز غول سازنده تراشه از مارس 2020

سرورهای بازی LittleBigPlanet 3 برای همیشه خاموش شد

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

کاخ رسانه تصاویر جالبی از فرود مجدد فالکون 9

جامعه ایثارگری از بنیاد شهید و امور ایثارگران انتظاری جز تکریم ندارند

انتشار آپدیت HyperOS برای این گوشی‌ محبوب شیائومی آغاز شد

رئیس سامسونگ ثروتمندترین فرد در کره جنوبی شد

بازی/ Evil Lands؛ نبردی میان قهرمانان و شیاطین

روشی برای نقشه‌برداری از نانوحفره‌های روی غشاء ارائه شد

نروژ بزرگترین کشتی‌های هیدروژنی جهان را می‌سازد

آپدیت جدید بازی Marvel’s Spider-Man 2 منتشر شد

اینتل بزرگترین رایانه نورومورفیک جهان را ساخت

با تمام توان پیگیر حل مشکلات جامعه ایثارگری استان هستیم

جایگاه و شان ایثارگران معزز در این نظام بسیار بالا و ویژه است

پاسخگویی سلمانی به جامعه ایثارگری در میز خدمت نماز جمعه تبریز

برگزاری اولین همایش حقوق شهروندی و ایثار استان کرمان با حضور مدیرکل حقوقی و معاضدت قضایی بنیاد شهید و امور ایثارگران

دیدار دکتر رئیسی با مادر شهیدان طوسی و مادربزرگ شهید مدافع حرم محمدرضا دهقان

هواوی مچ‌بند جدیدی با الهام از اپل واچ می‌سازد؟

پیست مسابقات فرمول یک با آسفالت نانویی روکش شد

بازی Kena: Bridge of Spirits احتمالا به Xbox Series X/S خواهد آمد

مطالعه جدید؛ ژن‌های قدرت می‌توانند از ما در برابر بیماری و مرگ زودرس محافظت کنند

تصاویری شگفت‌انگیز از سحابی Orion

سامسونگ سریع‌ترین حافظه LPDDR5X جهان را معرفی کرد

آتشفشان‌های خشن، قمر مشتری را برای میلیاردها سال شکسته اند

چین برای ارسال 3 فضانورد به مدار آماده می‌شود

برگزاری نخستین جشنواره گندم، نان و شیرینى در جزیره کیش

نمایش انیمیشن پاندای کونگ فو کار 4 درسینما لبخند کیش

استان ایلام مفتخر به حضور 6 هزار ایثارگر ارتشی است

اینترنت ماهواره‌ای «استارلینک» می‌تواند همه ما را مسموم کند

Logitech فکر می­‌کند که ماوس­‌ها به هوش مصنوعی نیاز دارند